Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Χαρτοφυλάκιο ακινήτων περιμένει υποψήφιους επενδυτές


Στη διαμόρφωση χαρτοφυλακίου ακινήτων προς αξιοποίηση, προχώρησε  ο Δήμος Θερμαϊκού. Τα ακίνητα προς επένδυση, βρίσκονται στην περιοχή Τσαΐρια, στην επέκταση της Περαίας προς τους Νέους Επιβάτες και σχεδόν εφάπτεται με την επαρχιακή οδό Νέας Μηχανιώνας – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του λιμανιού της Ν. Μηχανιώνας, στον Ποταμό και στο κάμπιγκ Επανομής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν και παρουσιάζονται σε μελέτες ανάπτυξης των περιοχών αυτών, στην περιοχή Τσαΐρια προβλέπονται χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, εκπαίδευσης και αθλητισμού, περίθαλψης, εμπορικά κέντρα, θεματικό – πολιτιστικό πάρκο, τουριστικοί λιμένες και εστιατόρια. Να αναφέρουμε ότι όλα αυτά μπορούν να προχωρήσουν μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη με τον τίτλο «Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση – Πράξη εφαρμογής», που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Η αξιοποίηση της περιοχής θα επιτύχει την αναβάθμιση του υφιστάμενου χώρου, που, σταδιακά, θα καταστεί πόλος έλξης επενδυτών και επισκεπτών.
Το πιο ρεαλιστικό σενάριο που προτείνεται για την περιοχή που βρίσκεται στα όρια της επέκτασης της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας προς τη Δημοτική Κοινότητα των Νέων Επιβατών και σχεδόν εφάπτεται με την επαρχιακή οδό Νέας Μηχανιώνας – Θεσσαλονίκης είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου Δημαρχείου, που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες τόσο σε χώρο, όσο και σε προσωπικό του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και χώροι στάθμευσης του προσωπικού, αλλά και των επισκεπτών. 
Αυτή τη στιγμή οι Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται διασκορπισμένες στις παλιές δημοτικές και τοπικές κοινότητες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες ανάγκες σύμφωνα με τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα σύγχρονα κτίρια διοίκησης.
Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Νέας Μηχανιώνας (λιμάνι) αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Η αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής θα γίνει μέσω της δημιουργίας λιμένα τουριστικού χαρακτήρα και πιο συγκεκριμένα μιας μαρίνας φιλοξενίας σκαφών αναψυχής, αλλά και αλιευτικών. 
Στα ελλιμενιζόμενα σκάφη θα παρέχονται όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες όπως νερό, ρεύμα, τουαλέτες, ντουζιέρες κλπ. Οι διαμορφώσεις και τα έργα υποδομής θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα το λιμάνι και η μαρίνα να χρησιμοποιούνται ως καταφύγιο σκαφών και πλοίων σε περιόδους φυσικών καταστροφών. 
Σε ότι αφορά στο χερσαίο τμήμα της περιοχής μελέτης, προτείνεται η κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τα ελλιμενιζόμενα σκάφη, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα τουρισμού και αναψυχής της περιοχής. Οι προβλεπόμενες χρήσης γης αφορούν σε εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, αναψυκτήρια, ξενώνα ή ξενοδοχείο, εγκαταστάσεις πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων και παιδική χαρά.
Το γεγονός ότι η περιοχή του Ποταμού Επανομής αποτελεί σημαντική διέξοδο τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης και συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο αριθμό επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργεί την ανάγκη για αναβάθμιση και βελτίωση της εν λόγω περιοχής, με γνώμονα πάντοτε τον περιβαλλοντικό και οικολογικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, που έχουν εκδηλώσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Τέλος, η περιοχή με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι το κάμπιγκ Επανομής, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης με αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ λίγα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η περιοχή του ανήκει σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα με έντονο και ιδιαίτερο οικολογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, γεγονός που θα βοηθήσει ιδιαίτερα την ένταξή του σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.