Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πέντε νέες παιδικές χαρές στο δήμο Θερμαϊκού


Πρόταση για ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο» πέντε νέων παιδικών χαρών στην Περαία, το Αγγελοχώρι, τους Νέους Επιβάτες και την Επανομή, καθώς και ενός νέου πάρκου στη Νέα Μηχανιώνα, ετοίμασε ο δήμος Θερμαϊκού, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Αθανασιάδης.

Η σχετική πρόταση για την προμήθεια εξοπλισμού δημιουργίας παιδικών χαρών, ύψους 199.000 ευρώ, αφορά:
-Το οικοδομικό τετράγωνο 51 (γήπεδο Αχιλλέα Περαίας)
-Αγροτεμάχιο 389 (Goody΄s) στη δημοτική κοινότητα Περαίας
-Οικοδομικό τετράγωνο 27 (έναντι αστυνομίας Ν.Επιβατών)
-Οικοδομικό τετράγωνο 9 (χώρος δημοτικού σχολείου) Αγγελοχωρίου
-Οικοδομικό τετράγωνο Γ 98 (Ιερός Ναός Αγίου Αργυρίου) Επανομή
Επίσης, υποβλήθηκε η μελέτη, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ για τη δημιουργία πάρκου  στο οικοδομικό τετράγωνο Γ 106, στην επέκταση της οδού Μελίνας Μερκούρη, στη Ν.Μηχανιώνα.
Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Αθανασιάδης, είναι αμφίβολο τι θα εγκριθεί από τις προτάσεις αυτές, καθώς το όλο πρόγραμμα είναι συνολικού ύψους μόλις 2,5 εκατ. ευρώ.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, καθώς όπως είπε η εκπόνηση της πρότασης έγινε ερήμην των τοπικών συμβουλίων και δεν καταρτίστηκε ισομερώς για όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Θερμαϊκού. «Δεν δίνετε καμια σημασία στη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, αυτή δεν είναι δημοκρατική λειτουργία, είναι αιρετοί και έχουν άποψη για τον τόπο τους», είπε ο κ. Μαυρομάτης.
Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής παρατήρησε ότι είναι σωστή η επισήμανση ότι πρέπει ισομερώς να κατανέμονται τα διάφορα προγράμματα, ανάλογα με το πληθυσμιακό δυναμικό του κάθε διαμερίσματος. Όμως πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα της ισομέριας  σε όλα τα προγράμματα, λόγω της περιωρισμένης χρηματοδότησής τους, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρχει γενική ισομέρια απέναντι στις δημοτικές κοινότητες.
Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τελικά κατά πλειοψηφία τις μελέτες αυτές, πλην της κ.Παρθένας Παπαδοπούλου που ψήφισε κατά επειδή δεν γίνονται παιδικές χαρές στην Αγία Τριάδα και το Μεσημέρι αλλά και τις παρατηρήσεις της παράταξης Μαυρομάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.