Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τα "τραπεζώματα" στο ΣΑΝΤΑ ξανά στο προσκήνιο


Στο προσκήνιο, έρχονται και πάλι  μετά από δύο μήνες τα περίφημα «τραπεζώματα» από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου «Σάντα» προς δημοτικούς συμβούλους για να ψηφίσουν υπέρ της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή, που ευνοεί τον ξενοδόχο.

Το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα αυτή τη φορά η τοπική οργάνωση Θερμαϊκού του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της για την σχετική με το θέμα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού που είχε ληφθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2013. Κάνει μάλιστα ευθέως αναφορά στις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί σ΄εκείνο το Δ.Σ. περί… «ταϊσματος».
Στην ανακοίνωση της τ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνονται συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό τα ακόλουθα:
«Θα θέλαμε να επισημάνουμε  ότι  επίκληση της επιχειρηματικότητας και των θέσεων εργασίας δεν αποτελούν τον κύριο λόγο τροποποιήσεων. Πολύ περισσότερο όταν αυτές συνοδεύονται από  καταγγελίες μεταξύ δημοτικών συμβούλων  περί ταΐσματος, όταν υπάρχουν  έμμεσες η και άμεσες παροτρύνσεις  για τη μορφή και τον τρόπο ψηφοφορίας».
Το αξιοπερίεργο στην υπόθεση είναι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν ότι έλαβαν μέρος σ΄εκείνα τα «τραπεζώματα», λίγες μόλις ώρες πριν ψηφίσουν την ευνοϊκή για τον επιχειρηματία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν προέβησαν στην παραμικρή διάψευση, αν και πέρασαν έκτοτε περισσότεροι από δύο μήνες. Ενώ πρώην αξιωματούχος του δήμου, που καταγγέλθηκε ότι ήταν μεταξύ των «ταϊσθέντων», αν και είχε απειλήσει με μηνύσεις, δεν προέβη στην παραμικρή κίνηση μέχρι σήμερα.
Σχετικά με το θέμα αυτό διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.