Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τσαμασλής σε πορεία... Ψωμιάδη !


Σε προσωρινή αργία, αναμένεται να τεθεί ο νεοεκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, αφού, μαζί με ακόμα 27 στελέχη της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, θα καθίσει στο... σκαμνί για την υπόθεση της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου.

Το αποτέλεσμα θα είναι  η Θεσσαλονίκη, να βρεθεί πολύ σύντομα χωρίς αντιπεριφερειάρχη. Το γεγονός, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο και μεγάλη αναταραχή, για μία ακόμη φορά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ρόλο αυτό θα κληθεί να παίξει, έστω προσωρινά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα πρέπει παράλληλα να ασκεί και τα δικά του καθήκοντα, ως περιφερειάρχης.
Ειδικότερα, αναμένεται με βάση τον «Καλλικράτη», ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Τσαμασλής να τεθεί σε προσωρινή αργία όπως όλοι όσοι κατηγορούνται για αδικήματα, ακόμη και εάν δεν υπάρχουν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις. Ο κ. Τσαμασλής θα τεθεί σε αργία από το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θανάση Καρούντζο, μόλις στον τελευταίο κοινοποιηθεί το βούλευμα με το οποίο οι 28 παραπέμπονται.

«Θα παραιτηθώ...»
Ο κ. Τσαμασλής, με δηλώσεις του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», επισημαίνει ότι, εφόσον η δίκη του προσδιοριστεί μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα παραμείνει σε διαθεσιμότητα, αναμένοντας την απαλλαγή του ώστε να επιστρέψει στη θέση του. Δε θα πράξει το ίδιο όμως, αν η εκδίκαση της υπόθεσης οριστεί να γίνει αργότερα. «Αν η δίκη μου προσδιοριστεί σε χρονικό διάστημα μετά το Σεπτέμβριο, τότε θα παραιτηθώ, διότι δε θέλω η προσωπική περιπέτεια που περνάω να θέσει υπό ομηρία τη λειτουργία της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης, αλλά και ευρύτερα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», δηλώνει ο κ. Τσαμασλής και υπογραμμίζει: «Το δημιουργικό έργο που σχεδίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας πρέπει να συνεχιστεί. Η δική μου αργία δε θέλω να σταθεί εμπόδιο, δε θέλω να είναι αγκάθι στη λειτουργία της περιφέρειας και της άσκησης διοίκησης».

Αίτηση προτίμησης
Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα ζητήσει η δίκη του να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατό, αφού από τη μια επιθυμεί διακαώς να τελειώσει η περιπέτειά του, ενώ από την άλλη αναγνωρίζει ότι το βάρος που θα πέσει στον κ. Τζιτζικώστα θα είναι πολύ μεγάλο. «Θα καταθέσω στον αρμόδιο εισαγγελέα αίτηση προτίμησης, κάτι που έχω το δικαίωμα να πράξω, έτσι ώστε να δικαστώ γρήγορα», υπογραμμίζει ο νεοεκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι, με την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας και πλέον όποιος ασκεί διοίκηση και κατηγορείται για κάτι, θεωρείται ένοχος αφού τίθεται σε αργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.