Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ήταν όντως "καλύτερα τα πράγματα" επί Χούντας;


Σίγουρα και είναι τεράστιες οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος για την οικονομική κρίση και τα συνεπακόλουθα δεινά που βιώνουν εκατομμύρια συμπατριώτες. Από κει και πέρα όμως, το να θεωρεί το 30% των πολιτών, όπως προκύπτει από το Βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ότι «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ότι σήμερα», αυτό αποτελεί ένα σοκ για την ίδια τη δημοκρατία.

Βέβαια, αμνήμονες και ανιστόρητοι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, ευνοούν την ανάπτυξη του λαϊκισμού και την εμφάνιση φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, όπως τουλάχιστον κατέδειξε η ιστορική διαδρομή στον τελευταίο αιώνα. Όμως από κει και πέρα η καλλιέργεια τέτοιας ακραίας ερμηνείας της κρίσης, αποδεικνύει και τη γύμνια του πολιτικού μας συστήματος και δεν θωράκισε επαρκώς το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.
Όλους αυτούς που πιστεύουν ότι «ήταν καλύτερα τα πράγματα» στην επταετία της χούντας, τους προτρέπουμε να διαβάσουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία στο άρθρο που ακολουθεί. Και από τα οποία φαίνεται περίτρανα ότι τα σημερινά δεινά της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, ξεκίνησαν ακριβώς από εκείνη τη σκοτεινή περίοδο.
Τα στοιχεία παρατίθενται στο: http://farosthermaikou.blogspot.gr/2013/03/blog-post_31.html0 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.