Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Νέα κίνηση πολιτών "Μηχανιώτες ενάντια στη φασισμό"


Τα μέλη μιας νέας κίνησης πολιτών που ονομάζεται «Μηχανιώτες ενάντια στο φασισμό», διένειμαν το πρωϊ της Παρασκευής προκηρύξεις σε ολόκληρη τη Νέα Μηχανιώνα, καλώντας τους κατοίκους να μη μείνουν αδιάφοροι και βουβοί απέναντι στο φαινόμενο του φασισμού και του νεοναζισμού.

Απευθύνοντας στους πολίτες της Νέας Μηχανιώνας το ερώτημα εάν είναι αυτό το μέλλον που ονειρεύονται για τα παιδιά τους, τα μέλη της κίνησης υπενθυμίζουν ότι οι πατεράδες και οι παππούδες των σημερινών Μηχανιωτών όταν ήρθαν σ΄αυτό τον τόπο, ήταν οι ξένοι, οι διαφορετικοί, οι κυνηγημένοι. «Κι εμείς τώρα θα παρακολουθούμε βουβοί τον φασισμό να εξαπλώνεται;», ρωτούν.
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη:
«Τους τελευταίους μήνες στο χωριό μας άνοιξε γραφεία η «Χρυσή Αυγή» και το χωριό δεν μίλησε. Δέχτηκε βουβά τους οπαδούς της χούντας και των Ναζί. Την 28η Οκτωβρίου ακούγονται στην πλατεία του χωριού τα ονόματα εκείνων που έπεσαν πολεμώντας τους φασίστες και τους Ναζί και τώρα σε κεντρικό σημείο του χωριού κυματίζει η σημαία των οπαδών του Χίτλερ, η οποία παραπέμπει στη σβάστικα του φασισμού. Δίπλα σ΄αυτήν, σηκώνουν την ελληνική σημαία η οποία σημαίνει Ελευθερία ή Θάνατος. Ποια η σχέση του εθνικισμού με την Ελευθερία; Καμιά! Αυτοί που θαυμάζουν τους δολοφόνους βασανιστές της Κατοχής, δεν είναι πατριώτες, είναι προδότες!
Χαιρετούν ναζιστικά, κυνηγούν όσους είναι διαφορετικοί, αγαπούν το αίμα, λατρεύουν τον Χίτλερ, εκμεταλλεύονται την άσχημη κατάσταση της κοινωνίας μας για να κερδίσουν ψήφους. Παριστάνουν τους ευσεβείς χριστιανούς, ενώ κηρύττουν το μίσος. Ο Χριστός όμως μιλούσε για αγάπη.
Αυτό είναι το μέλλον που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας; Κάποτε οι πατεράδες και οι παππούδες μας ήρθαν εδώ και ήταν ξένοι, ήταν οι διαφορετικοί, οι κυνηγημένοι. Κι εμείς τώρα θα παρακολουθούμε βουβού τον φασισμό να εξαπλώνεται;
Εάν σιωπήσουμε, τότε κανείς δεν θα μιλήσει όταν έρθουν και για μας. Εάν ανοίξουμε τα μάτια μας θα δούμε πως αυτοί οι άνθρωποι είναι νεοναζί και φασίστες.
Εάν ανοίξουμε τα αυτιά μας θα ακούσουμε καθαρά πως λένε ψέματα.
Εάν αφήσουμε το μυαλό μας να σκεφτεί, τότε θα καταλάβουμε πως κανένας φασίστας δεν είναι δεκτός στο προσφυγικό χωριό μας.
Εάν ανοίξουμε το στόμα μας, θα φωνάξουμε ΕΞΩ.
                                                Μηχανιώτες ενάντια στο Φασισμό».

6 σχόλια:

  1. Εσείς που έχετε τα λεφτά, την όρεξη και το κουράγιο για να διανέμετε φυλλάδια, και τη "δύναμη" για να τους διώξετε, γιατί δε χρησιμοποιήτε αυτά τα προτερήματα για να βοηθήσετε τον κόσμο στη Ν.Μηχανιώνα, και σε κάθε άλλη πόλη, που πεινάει και έχει προβλήματα, όπως τους βοηθάνε αυτοί που θέλετε να διώξετε?


    Αν θέλετε να σας ακούσει ο κόσμος και να έρθει με το μέρος σας, πρέπει να καταλάβετε κάτι απλό. Όσα φυλλάδια και αν μοιράσετε, όσες ομιλίες και πορείες και αν κάνετε, δεν "ακούγεστε". Πλέον έχουν "πέραση" τα έργα και όχι τα λόγια... Ξυπνήστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλληλεγγύη δεν είναι επιλεκτική και δεν γίνετε για τα μάτια του κόσμου με τυμπανοκρουσίες και φωνές. Η αληθινή αλληλεγγύη είναι καθημερινή για την καρδιά μας και την υποχρέωση μας στην κοινωνία που ζούμε.

      Διαγραφή
  2. διώξτε μια τα ναρκωτικά από την πόλη, που τρώει τα παιδιά σας, και μετά διώξτε και αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σκοπός δεν είναι να διωχθεί κανένας αλλά να αντιληφθούμε ότι οι φασίζουσες συμπεριφορές είναι καταστροφικές, ο τόπος αυτός είναι πληγωμένος από αυτές τις συμπεριφορές.
      Τα ναρκωτικά τα καταπολεμάς με τον ίδιο τρόπο που καταπολεμάς και τον φασισμό την ΠΑΙΔΙΑ!

      Διαγραφή
  3. ΠΩς ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ; ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΥΟ ΦΕΛΙΖΟΛ ΨΑΡΙΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗς ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ; ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θυμηθείτε απο που ερχεστε ..Ποιοι ειστε και τι κανετε ..Θελετε να λεγεστε ανθρωποι? Ας σταματησει αυτη η προπαγανδα περι βοηθειας σε φτωχους και αλλα τετοια .. Ιδιο αιμα ιδια ονειρα ..Μη χανετε την σημαντικοτερη ταυτοτητα σας ..Την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ .. Μορφωθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.