Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού καταγγέλει την απόφαση για το ΣΑΝΤΑ

Το ξενοδοχείο ΣΑΝΤΑ από δορυφόρο
Την πλήρη αντίθεση στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Αγίας Τριάδας – Νέων Επιβατών, που προβλέπει τη μείωση της οδού Λαμπράκη και του παραλιακού δρόμου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση Θερμαϊκού του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αυτή, αναδεικνύει την απουσία σημαντικού δημόσιου συμφέροντος, ακυρώνει το σχεδιασμό χρόνων του ρυμοτομικού, μετατρέπει προβλεπόμενους δημοσίους χώρους σε ιδιωτικούς, δημιουργει αρνητικό δεδικασμένο για το σύνολο των διεκδικήσεων κατά του δήμου κ.α.
Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το θέμα του ΣΑΝΤΑ 
ΘΕΜΑ :Τροποποίηση ρυμοτομικού στην οδό Λαμπράκη και  Ακτής-Κουντουριώτη .

Με την υπ αριθμ 64/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Θερμαϊκού, αποφασίστηκε η τροποποίηση  και η τοπική επέκταση του σχεδίου στο ΟΤ1 του ρυμοτομικού σχεδίου Αγίας Τριάδας-Ν Επιβατών ,που προέβλεπε την μείωση του πλάτους της οδού Λαμπράκη από 20 μέτρα σε 14 και η μείωση του παραλιακού δρόμου από 16 μέτρα σε 6 μέτρα.
Με κάθε σεβασμό για την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης , θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην απόφαση αυτή καθώς και σε ενέργειες που την συνοδεύουν για τους παρακάτω λόγους :
    1 Η απόφαση αυτή που πάρθηκε με την πρωτοβουλία ιδιώτη και όχι του δήμου ,γεγονός που αναδεικνύει την απουσία σημαντικού δημόσιου συμφέροντος για την τροποποίηση αυτή.
    2 Ακυρώνει το σχεδιασμό χρόνων που υλοποιήθηκε με το ρυμοτομικό ,τις μέχρι σήμερα συνολικές επί του σχεδίου τροποποιήσεις καθώς και την ύπαρξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ,τα οποία έχουν γίνει βάσει συγκεκριμένων δεδομένων , και ενιαίας φιλοσοφίας για τις χρήσεις και τη λειτουργικότητα του  δήμου .
   3. Μετατρέπει προβλεπόμενους δημοσίους χώρους σε ιδιωτικούς.
   4. Δημιουργει αρνητικό δεδικασμένο για το σύνολο των διεκδικήσεων κατά του δήμου .Η λογικά ορθή αποζημίωση των συνδημοτών πρέπει και οφείλει να γίνει με πληρωμή και όχι με αποχαρακτηρισμό των δεσμευμένων εκτάσεων.
   5. Η κάθε αλλαγή –τροποποίηση πρέπει να συνοδεύεται με τις αντίστοιχες μελέτες (κυκλοφοριακές, πληθυσμιακές)που θα τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα βάσει δημοσίου συμφέροντος.
   6. Θα θέλαμε να επισημάνουμε  ότι  επίκληση της επιχειρηματικότητας και των θέσεων εργασίας δεν αποτελούν τον κύριο λόγο τροποποιήσεων .Πολύ περισσότερο όταν αυτές συνοδεύονται από  καταγγελίες μεταξύ δημοτικών συμβούλων  περί ταΐσματος, όταν υπάρχουν  έμμεσες η και άμεσες παροτρύνσεις  για τη μορφή και τον τρόπο ψηφοφορίας .
   7. Τελος θα θέλαμε να τονίσουμε προς κάθε πλευρά πως σε θέματα   Δημοκρατίας, και ελευθερίας  του λόγου ,δεν  πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση .Άμεσες η έμμεσες απειλές ,απόπειρες εκφοβισμού για την αποτροπή της γνώμης και της ψήφου θα μας βρουν κάθετα απέναντι .Πολύ δε μάλλον όταν αυτές απευθύνονται σε πολίτες που προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον , σε τοπικά μέσα ενημέρωσης , σε bloggers και σε εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοτών .               

ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ Τ.Ο ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.