Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δύο πετυχημένες συναυλίες κλασικής κιθάρας


Tη δουλειά τους, παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες διαφόρων ηλικιών του Εργαστηρίου Κλασικής Κιθάρας, σε δύο συναυλίες το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Οι  συναυλίες, με τίτλο “Guitar Tales: κιθάρες αφηγούνται ιστορίες” πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 20 Απριλίου στο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας και την Κυριακή, 21 Απριλίου στο φουαγιέ του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ στην Περαία.

.... και η συναυλία στην Περαία
Οι κιθαριστές, μαθητές του Εργαστηρίου αλλά και μέλη του Πειραματικού Κιθαριστικού Συνόλου “Guitar Heroes” ερμήνευσαν έργα διαφορετικών εποχών και στιλ με μουσικότητα και αφοσίωση. Μουσικές ιστορίες από την Αργεντινή (Astor Piazzolla) έως την Ιταλία (Nino Rota) και από το ροκ (Led Zeppelin) έως το μπαρόκ (Johann Sebastian Bach) ανέδειξαν την ευελιξία, τις ηχοχρωματικές δυνατότητες και την ερμηνευτική πολυχρωμία της κλασικής κιθάρας. Το μουσικό πρόγραμμα αποτελούνταν από δύο μέρη: στο πρώτο μέρος οι κιθαριστές έπαιξαν solo, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν τα φετινά μουσικά σχήματα του projectsynolakia”, duo και trio μεταξύ των μαθητών. Έτσι, έπαιξαν τα σύνολα: Duo ARTwins, Duo ΜουσΟΙΚόραμα, Duo Έναυσμα, Trio Valente και Trio Alliotiko (synolakia.wordpress.com).
Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, η ατμόσφαιρα υποβλητική και το χειροκρότημα για όλους τους μουσικούς ιδιαίτερα θερμό! Στο τέλος των συναυλιών, ο Παναγιώτης Τροκάνας, Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., έδωσε στους συμμετέχοντες ένα τριαντάφυλλο και ένα αναμνηστικό δίπλωμα ενώ παράλληλα τους συνεχάρη για την προσπάθειά τους, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους μέσα από την τέχνη και το υψηλής καλλιτεχνικής και πολιτισμικής αξίας αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.