Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γκρεμίστε επιτέλους το ερειπωμένο ετοιμόρροπο κτίσμα

Το ερείπιο όπως ήταν πριν λίγους μήνες. Τώρα δεν έμεινε ούτε το μισό...

Τεράστιους κινδύνους, εγκυμονεί το ερειπωμένο μισογκρεμισμένο σπιτάκι, που βρίσκεται δίπλα στο υπαίθριο θεατράκι των Πεύκων, στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας, στην οδό Ναυάρχου Βότση.

Με τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα, το μεγαλύτερο μέρος του έχει γκρεμιστεί και είναι ζήτημα εάν σήμερα έχει απομείνει το μισό από αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία μας.
Κι όμως εκεί δίπλα, παίζουν διαρκώς παιδιά, ενώ τα σκαλιά στο διπλανό θεατράκι, αποτελούν και «στέκι» για κάποιους συνταξιούχους και κάποιους άλλους υπερήλικες ομογενείς που παλιννόστησαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιος από όλους αυτούς κινδυνεύσει από τα χαλάσματα του μισογκρεμισμένου σπιτιού, καθώς το κτίσμα διατρέχει τον κίνδυνο να καταρρεύσει ολοσχερώς από στιγμή σε στιγμή.
Από την άλλη πάλι και καθώς ο χώρος είναι πολυσύχναστος, γίνεται συνεχώς καταφύγιο περιθωριακών και άλλων στοιχείων (άστεγοι, Ρομ κλπ). Ενώ καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις στο θεατράκι των Πεύκων, το διπλανό ετοιμόρροπο κτίσμα θα αποτελεί μνημείο εγκατάλειψης και αδιαφορίας.
Όπως έγινε γνωστό, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού κ. Γιάννης Τσακμάκας με έγγραφό του προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού, ζητά να γίνουν κατεπείγουσες εργασίες για την πλήρη κατεδάφιση του κτίσματος και την απομάκρυνση των υλικών που θα προκύψουν.
Παράλληλα, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας κ. Μαίρη Λιόλιου, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, δήλωσε ότι η κατεδάφιση και η αποκομιδή των υλικών πρόκειται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Η μελέτη για την ανάπλαση
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης, αξίας 50.000 ευρώ, που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για την ανάπλαση όλης της παραλιακής ζώνης της Ν.Μηχανιώνας, που ξεκινάει από την δημοτική πλάζ (Ρετσέλης) και φτάνει μέχρι την ψαροταβέρνα «Καραϊσκάκης».
Όπως είχε αναφερθεί σ΄εκείνη τη συνεδρίαση, θα πρόκειται για μία ήπια ανάπλαση, χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος, με κύριο σημείο ανάδειξης, το υπαίθριο δημοτικό θεατράκι, την κατασκευή καμαρινιών και τουαλετών, τη δημιουργία στον περιβάλλοντα χώρο παιδικών χαρών κ.α.
Το ζητούμενο φυσικά είναι πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης της μελέτης και εκτέλεσης των έργων ανάπλασης και θα είναι κρίμα αυτές να τραβήξουν σε μάκρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.