Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Διέκοψαν συνεργασία μετά τις "ματωμένες φράουλες"


Μεγάλες επιχειρήσεις όπως η AB Βασιλόπουλος, η METRO Α.Ε.Β.Ε και η Σκλαβενίτης, ανακοίνωσαν τη διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία «Βαγγελάτος ΑΕ» στην οποία σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό με τους αλλοδαπούς εργάτες συλλογής φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας.


«Βασική Αρχή μας είναι να επιλέγουμε τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας με γνώμονα όχι μόνο την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και το ηθικό και κοινωνικό τους ανάστημα. Αυτήν την αρχή μας θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα και σε αυτήν την περίπτωση. Για λόγους αρχής, διακόπτουμε άμεσα τη συνεργασία με τον εν λόγω προμηθευτή έως ότου εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί» σημειώνει η METRO Α.Ε.Β.Ε.
Η AB Βασιλόπουλος δεν συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο παραγωγό για την προμήθεια φράουλας, όμως μέχρι σήμερα είναι προμηθευτής σε μπανάνες.
«Μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στη Μανωλάδα Ηλείας και ακολουθώντας την αυστηρή πολιτική μας απέναντι στους προμηθευτές μας, διακόπτουμε άμεσα, όποια συνεργασία με τον συγκεκριμένο παραγωγό έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την υπόθεση με την υψηλή αίσθηση ευθύνης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της AB Βασιλόπουλος.
Η εταιρεία Σκλαβενίτης ανακοίνωσε ότι έχει αποσύρει από τα καταστήματά της τα προϊόντα του συγκεκριμένου προμηθευτή κι έχει παράλληλα διακόψει τη συνεργασία.
Μετανάστες θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο νοσοκομείο
Η επίθεση
Στα νοσοκομεία Πύργου και Ρίου με πολλαπλά διάσπαρτα τραύματα σε κεφάλι, στήθος, κοιλιά και πόδια νοσηλεύονται 7 από τους 35 εργάτες που δέχτηκαν προχτές ένοπλη επίθεση από μπράβους μεγαλοπαραγωγών φράουλας,. Από μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών περίπου 5 - 6 μετανάστες που τραυματίστηκαν ελαφρά φοβήθηκαν να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, αφού δεν έχουν νόμιμα έγγραφα.
Για τον επιχειρηματία - κτηματία φράουλας, έναν 57χρονο, που συνελήφθη προχτές στη Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Ο συγκεκριμένος είναι μεγαλέμπορος και μεγαλοεξαγωγέας φρούτων. Διαθέτει σειρά καταστημάτων στην Κεντρική Λαχαναγορά των Αθηνών και είναι μέλος του ΔΣ της Ενωσης Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς. Οι τρεις επιστάτες, 39, 27 και 21 χρόνων, δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμεί δίκη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Ενας εκ των επιστατών του αφεντικού που πυροβόλησε σε βάρος των μεταναστών εργατών είναι ο ίδιος που τον περασμένο Αύγουστο του 2012, είχε δέσει στο αγροτικό και έσερνε στους δρόμους της Μανωλάδας έναν Αιγύπτιο μετανάστη επειδή έκανε το «λάθος» να ζητήσει τα δεδουλευμένα του.
Χτες συνελήφθη στην περιοχή της Πηνείας Αμαλιάδας, ένας 38χρονος, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία καθώς, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχτές παρείχε κατάλυμα σε 2 από τους 3 καταζητούμενους. Στο χώρο της δολοφονικής επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο, πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων, 15 σιδερένιους σωλήνες, 12 αυτοσχέδια ρόπαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.