Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Λουκέτο στον "Φωκά" της οδού Ερμού


Ισχυρό πλήγμα για τη Θεσσαλονίκη και το εμπόριό της, αποτελεί το λουκέτο που μπήκε στο ιστορικό κατάστημα της αλυσίδας «Φωκάς», στην οδό Ερμού, όπου κατέβηκαν τα ρολά και τα τελευταία εμπορεύματα που έχουν απομείνει μεταφέρονται αυτές τις μέρες στο κεντρικό κατάστημα της Τσιμισκή.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα θα μετακινηθούν και οι περίπου 40 εργαζόμενοι από την Ερμού, η αγωνία των οποίων κορυφώνεται ενόψει και της εκδίκασης –στις 26 Απριλίου- της αίτησης που κατέθεσε η επιχείρηση για ένταξή της στο άρθρο 99 προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση. Πρόσφατα εξάλλου, έκλεισαν δυο όροφοι από το Fokas Sport όπου απασχολούνται 15 εργαζόμενοι.
Το κατάστημα Fokas επί της Ερμού και Βενιζέλου ήταν το πρώτο που στέγασε τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας το 1936 (τότε η επωνυμία της ήταν Βεργόπουλος), ενώ το 1958 λειτούργησε ως Φωκάς ΑΕ καθιερώνοντας το όνομα της οικογένειας ως ισχυρό brand στον εμπορικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Και από εκεί άρχισε η επέκταση της αλυσίδας σε άλλα σημεία του κέντρου και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Την ίδια ώρα εντείνονται οι φήμες πως η επιχείρηση συζητά με πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές, ενώ όλες οι κινήσεις της γίνονται –σύμφωνα με τη διοίκηση- με στόχο την εξυγίανση και την ανάκαμψη του Ομίλου που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπος με την οικονομική κρίση και τη δραματική πτώση της κατανάλωσης.
Σήμερα, το ύψος των υποχρεώσεων της εταιρίας ξεπερνά τα 66 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα μισά αφορούν οφειλές προς τράπεζες.
Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.