Τρίτη 2 Απριλίου 2013

"Η Ε.Ε. εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων", λέει το 90,1% των πολιτών


Θα πρέπει να προβληματίσει όλους, ένα από τα στοιχεία της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και μεταδόθηκε τη νύχτα της Δευτέρας, στην εκπομπή του Ι.Πρετεντέρη: Η αίσθηση που δημιουργήθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ισχυρών.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η Ε.Ε. όπως είναι σήμερα λειτουργεί προς όφελος των λαών της Ευρώπης», μόνο το 9,1% των ερωτηθέντων πολιτών απάντησε «ναι/μάλλον ναι», ενώ το 90,1%, ήταν κατηγορηματικά αντίθετο, απαντώντας «Οχι». 
Κατά τα άλλα, η δημοσκόπηση κατέγραψε ισοπαλία για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, καθώς η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από  20,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ένα ποσοστό 4,1% απάντησε άλλο κόμμα. Αποχή / Λευκό / Άκυρο απάντησε το 6,1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 15,6% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 46% των ερωτηθέντων, έναντι 29,3% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 23,5% των ερωτηθέντων.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από την 28η Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.