Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιστορία της Ν.Μηχανιώνας


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τοπικής ιστορίας για τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας με θέμα «90 Χρόνια από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας (1923-2013)», οργανώνει το τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού. Η ερίοδος υλοποίησης είναι από 15-25 Απριλίου 2013.

Το Μάιο του 1923, οι καταγόμενοι από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη πρόσφυγες έφτασαν, μετά από περιπλανήσεις, στον τόπο που ονόμασαν Νέα Μηχανιώνα και έγινε η νέα τους πατρίδα. Φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη θεμελίωση των πρώτων κατοικιών, στις οποίες εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες.
Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού, τιμά αυτήν την επέτειο υλοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στη διάχυση της ιστορικής μνήμης στους μαθητές του τόπου μας, στην καλλιτεχνική τους έκφραση και την καλλιέργεια της τοπικής τους ταυτότητας.
Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας οι μαθητές των Δημοτικών και των  Γυμνασίων θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την ιστορία των πατρίδων από τις οποίες ήρθαν ως πρόσφυγες οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας και να παρακολουθήσουν σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
Παράλληλα, οι μαθητές θα κληθούν να ζωγραφίσουν τη Νέα Μηχανιώνα και να προτείνουν ιδέες για τη βελτίωσή της. Τα ζωγραφικά τους έργα και οι προτάσεις τους θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.