Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Παγωνιά επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα


Παγωνιά, επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε πολλές περιοχές καταγράφηκαν το πρωί αρνητικές θερμοκρασίες. Ευτυχώς ο ήλιος που βγήκε απαλύνει κάπως την κατάσταση, όμως παρ΄όλα αυτά το κρύο είναι τσουχτερό. Σε πολλά σημεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες εξαιτίας της χιονόπτωσης  αλλά και του παγετού.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία στις 8 το πρωί έπεσε στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την ίδια ώρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (-2), στην Έδεσσα (-1) και στο Κιλκίς (-1).
Νεφώσεις με θερμοκρασίες υπό του μηδενός επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Το θερμόμετρο «έδειξε» το πρωί τους -2 βαθμούς σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα.
Στους -4 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος το πρωί στο Νευροκόπι. Τσουχτερό κρύο επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου το πρωί το θερμόμετρο έδειξε τους 3 βαθμούς Κελσίου.
Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται σ' όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο τής Φλώρινας και στους ορεινούς και ημιορεινούς εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους τής Καστοριάς. Το ίδιο ισχύει για την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ στο νομό Γρεβενών αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που «ανηφορίζουν» προς τα ορεινά χωριά Σαμαρίνα και Περιβόλι, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο τής Βασιλίτσας. Στην Κοζάνη αλυσίδες χρειάζονται μόνο στα 12 τελευταία χιλιόμετρα της εθνικής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.
Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια, Σελίου και Ελατοχωρίου, στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 18ο χλμ.) και Καστανερής - Λιβαδείων (από το 5ο χλμ.) στο νομό Κιλκίς, καθώς επίσης σε αρκετά σημεία του ορεινού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τής Ημαθίας και της Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.