Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Δύο αποφάσεις που δείχνουν κοινωνική ευαισθησία


Είναι άξιο επαίνου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού για δύο αποφάσεις που πήρε ομόφωνα, το βράδυ της Παρασκευής, στην τελευταία συνεδρίασή του για τη χρονιά που φεύγει. Η μία αφορά την ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία της περιοχής για τη φιλοξενία άστεγων δημοτών κατά τη διάρκεια άσχημων καιρικών συνθηκών και η άλλη, στη χορήγηση, τώρα τις γιορτές, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε άπορους συνδημότες.

Όπως τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιάννη Βασιλειάδη, που εισηγήθηκε και τις δύο προτάσεις, ο δήμος Θερμαίκού, ευαισθητοποιημένος με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, στοχεύει στη στήριξη των άπορων συνδημοτών, οι οποίοι πλήττονται και στερούνται βασικά αγαθά όπως είναι η στέγη.
Με δεδομένες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αποφασίστηκε η ενοικίαση δύο τετράκλινων δωματίων σε ξενοδοχείο της περιοχής του δήμου για όσο χρονικό διάστημα θα υπάρξει βαρυχειμωνιά.
Επίσης, θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 15 άπορους συνδημότες που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας,  από 200 ευρώ στον καθένα, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άμεσες ανάγκες επιβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.