Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η ανησυχία για κίνδυνο πλημμυρών στο Τοπικό της Περαίας


Γράφαμε χτες για τις επισημάνσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ως προς τους κινδύνους πλημμυρών που διατρέχουν περιοχές του δήμου Θερμαϊκού με πρώτες και καλύτερες την Περαία και τους Νέους Επιβάτες. Οι φόβοι αυτοί δεν είναι αβάσιμοι, καθώς διατυπώθηκαν αρκετές φορές στο παρελθόν ακόμη και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ή στο τοπικό συμβούλιο.

Ήταν χαρακτηριστική η συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας που έγινε προ διμήνου και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου με θέμα τα έργα που προτείνει να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το έτος 2013. Παίρνοντας το λόγο ο ανεξάρτητος Τοπικός Σύμβουλος κ. Κώστας Καλαμίδας, πρότεινε να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα στο υπό κατάρτιση ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Περαία για το 2013, η  μελέτη για την κατασκευή και την επέκταση των αγωγών-φρεατίων όμβριων υδάτων επί των οδών: Κρήτης – Ανθέων, Αμπελοκήπων – Ανθέων, Ρωμανού – Ανθέων, Κρήτης – Ρωμανού.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαμίδας, σύμφωνα με τα πρακτικά της Δημοτικής Κοινότητας: «Αυτή τη στιγμή οι αγωγοί-φρεάτια που υπάρχουν και με τον τρόπο που συντηρούνται δεν επαρκούν κατά τους χειμερινούς μήνες ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο νερού που δέχονται με αποτέλεσμα να έχουμε δει στο παρελθόν πλημυρισμένα καταστήματα και απροσπέλαστα πεζοδρόμια».
Με βάση αυτά, ο κ. Καλαμίδας πρότεινε τον άμεσο καθαρισμό των υπαρχόντων φρεατίων και την επέκταση τους κάθετα στους δρόμους, ώστε να  έχουν έτσι την δυνατότητα να απορροφούν μεγαλύτερο όγκο νερού.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα
Τελικά το Τοπικό Συμβούλιο συμπεριέλαβε στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2013:
α) Την υλοποίηση των έργων που δεν ολοκληρώθηκαν από το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2011-2012.
β) Την ανάθεση Καθαρισμού Ακτών.
γ) Την ανάθεση και καθαρισμό ογκωδών από τους κοινόχρηστους χώρους και καθαρισμό οικοπέδων από τα χόρτα.
δ)  Τον καθαρισμό των αγωγών όμβριων υδάτων.
ε) Τη μελέτη για κυκλοφοριακή ρύθμιση από Δημοκρατίας μέχρι Θεσσαλονίκης και από Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μέχρι Ξενίου Διός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.