Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δημοπρατείται ξανά η αποχέτευση της Επανομής!


Με ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια λογοδοσία του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, και συνολικά της διοίκησης του δήμου για το έτος 2011, που θα γίνει στις 7,30 το βράδυ της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου στο δημοτικό θέατρο της Επανομής. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, εκτός των άλλων, θα παρουσιαστούν στοιχεία για το μεγάλο έργο ολοκλήρωσης της αποχέτευσης στην Επανομή.

Η διοίκηση του δήμου κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στη λογοδοσία. Σύμφωνα όμως με τα όσα έγιναν μέχρι τώρα γνωστά, ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία η επαναδημοπράτηση του έργου και μάλιστα με πολύ συμφέροντες όρους για το δήμο.
Ήδη, με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2012, έγινε ανάρτηση στη «Διαύγεια»  (ΑΔΑ: Β4ΜΟΟΡ0Ζ-Ν0Δ), της ομόφωνης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού για την κατάρτιση των όρων δημοπράτησης και την ψήφιση πίστωσης του έργου «Αποχέτευση Επανομής, 2ος Ειδικός Προϋπολογισμός».
Η κίνηση αυτή της ΔΕΥΑΘ έγινε εφικτή μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως, από την ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Με τα υπάρχοντα δεδομένα, η χρηματοδότηση για το έργο, που είναι ολικού προϋπολογισμού 12.338.377 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδια συμμετοχή, που ανέρχεται σε ποσοστό 16,25%. Και όπως ευελπιστεί η διοίκηση του δήμου, το πρόγραμμα θα ενταχθεί στα ΕΣΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες. 
Στο μεταξύ, έληξε ευνοϊκά υπέρ του δήμου και η διαμάχη που υπήρχε με τον εργολάβο ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της αποχέτευσης της Επανομής. Ο δήμος Θερμαίκού κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει κατά του εργολάβου, ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος και η εγγυητική επιστολή την οποία είχε καταθέσει, ύψους 180.000 ευρώ, καταπίπτει υπέρ του δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.