Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Θερμαϊκός: "Πονοκέφαλος" για τον ορισμό αντιδημάρχων

Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στο δήμο Θερμαϊκού με τις θέσεις τους
Από την ορκωμοσία πριν δύο χρόνια ακριβώς,
τέτοιες μέρες, του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.
Σοβαρό πονοκέφαλο, φαίνεται ότι δημιουργεί στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ο ορισμός των νέων αντιδημάρχων που θα αναλάβουν από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μέχρι το Μάϊο του 2014 που ολοκληρώνεται η θητεία αυτού του δημοτικού συμβουλίου. Από τα πρώτα ονόματα που  κυκλοφορούν, είναι του Χρήστου Βογιατζή για την αντιδημαρχία Οικονομικών και του Κώστα Μπάρμπα για την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο δήμαρχος κ.Γιάννης Αλεξανδρής δεν έχει καταλήξει ακόμη στα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις αυτές, κι αυτό γιατί η εφαρμογή των νέων διατάξεων, έχει φέρει «τα πάνω-κάτω» στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο σοβαρότερος λόγος για την καθυστέρηση στον ορισμό αντιδημάρχων, φαίνεται ότι είναι ο νόμος 3852/2010 που ορίζει ότι από 1.1.2013, στους δήμους κάτω των 200.000 κατοίκων από τους πέντε αντιδημάρχους που προβλέπεται να τοποθετηθούν, θα αμείβονται με αντιμισθία μόνο οι τρεις, ενώ οι άλλοι δύο δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε ευρώ αποζημίωση.   
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο νόμο, οι αντιδήμαρχοι που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα τους χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών από την υπηρεσία τους για όλο το διάστημα της θητείας τους.  Με βάση αυτό δεν θα μπορεί να λαμβάνει αποδοχές ούτε από τη δημόσια υπηρεσία στην οποία ανήκει οργανικά, αλλά ούτε και από τον δήμο στον οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως αντιδήμαρχος.
Μετά από όλα αυτά, η διοίκηση του δήμου αναζητά μεταξύ των συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας συνταξιούχους δημοτικούς συμβούλους που θα δέχονταν να αναλάβουν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή θέση του ενός από τους δύο αντιδημάρχους που θα είναι χωρίς αντιμισθία.
Από την άλλη, η απόφαση του σημερινού αντιδημάρχου Διοικητικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Κωστή Κούτουκα να μην συνεχίσει στη θέση αυτή (λαιμητόμο τη χαρακτηρίζουν κάποιοι εξ αιτίας των άθλιων οικονομικών του δήμου), φαίνεται ότι οδηγεί σε γενικότερο ανακάτεμα της τράπουλας μεταξύ των αντιδημάρχων.
Σύμφωνα με τα όσα διέρευσαν μέχρι στιγμής, τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών φαίνεται ότι θα καταλάβει ο σημερινός πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Χρήστος Βογιατζής. Επίσης, στη θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Κώστα Βογιατζή, που λόγω του κωλύμματος με τους δημόσιους υπαλλήλους δεν θα μπορεί να κατέχει ένα τέτοιο αξίωμα, μάλλον προωθείται ο κ. Κώστας Μπάρμπας. Η αρχική πρόθεση του δημάρχου κ. Αλεξανδρή να τοποθετήσει ως νέο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών τον κ.Βασίλη Αθανασιάδη, μάλλον σκοντάφτει στην πρόσφατη καταδίκη του σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για την αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού από το δημοτικό κατάστημα στην παραλία Νέων Επιβατών, που έγινε το 2007 όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΤΑΘ.
Μετά από τις ανακατατάξεις στους αντιδημάρχους, θεωρείται ότι θα προταθεί στον κ. Κωστή Κούτουκα η τιμητική θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς είναι ο άνθρωπος που παρά τις αντιξοότητες, κράτησε όρθιο τον δήμο Θερμαϊκού.

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.