Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μπροστά 4,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue του Δεκεμβρίου για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Ειδικότερα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 30,5% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Τρίτο κόμμα προκύπτει η Χρυσή Αυγή με 10,5% ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (9%), το ΠΑΣΟΚ (8%), η ΔΗΜΑΡ (6,5%) και το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%.

Στην παράσταση νίκης, το 60% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 25% η ΝΔ.
Αρνητικοί εμφανίζονται οι περισσότεροι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, με το 65% να απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζονται και το 31% να είναι θετικό.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 40% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 27%.
Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση», το 56% απαντά σε λάθος και το 26% σε σωστή.
Σύμφωνα με το βαρόμετρο, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι μία συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, το 23% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καμία απαντά το 37%.
Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 49% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (44%), ο Πάνος Καμμένος και ο Αντώνης Σαμαράς με 40% ο καθένας, η Αλέκα Παπαρήγα (26%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (24%) και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με ποσοστό 17%.
Τέλος όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, σημαντική άνοδο οκτώ ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, καταγράφει το ΠΑΣΟΚ. Πιο αναλυτικά, πρώτο κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 45%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 43%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 41%, η ΝΔ με 35%, το ΚΚΕ με 27%, το ΠΑΣΟΚ με 21% και τέλος η Χρυσή Αυγή με 19%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.