Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Μάλλον δεν ισχύει ο "Καλλικράτης" στο Δήμο Θερμαϊκού

Αυτό το χάρτη θα δει όποιος επισκεφθεί το επίσημο site του δήμου Θερμαϊκού.
Οι υπόλοιπες περιοχές, από το χάρτη και τις χρηστικές πληροφορίες απουσιάζουν
καθώς το ρολόϊ φαίνεται ότι σταμάτησε στην προ Καλλικράτη εποχή
Δύο χρόνια μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, κι ενώ πρόκειται σε λίγες μέρες να εισέλθουμε στο τελευταίο έτος της σημερινής διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, κι ακόμη στο επίσημο site του δήμου (www.Thermaikos.gr), υπάρχουν πληροφορίες… προπολεμικές για το δήμο, τις υπηρεσίες του αλλά και τα χρηστικά τηλέφωνα που ενδιαφέρουν τους κατοίκους. Λες και το ρολόϊ σταμάτησε στην προ Καλλικράτη εποχή.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάποιοι υπεύθυνοι του δήμου, το τελευταίο διάστημα «κατέβασαν» τις ιστοσελίδες που είχαν οι πρώην δήμοι Επανομής και Μηχανιώνας και όπου μπορούσε να βρει κανείς τα τηλέφωνα και πληροφορίες για τους οργανισμούς και τις πληροφορίες της περιοχής, ιστορικά στοιχεία αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Έτσι απέμεινε να υπάρχει μόνο η ιστοσελίδα που επιγράφεται μεν ότι είναι του «Δήμου Θερμαϊκού», στην πραγματικότητα όμως αναφέρεται μόνο στον πρώην Καποδιστριακό δήμο. Κι έτσι, αν πατήσει κανείς στην ένδειξη «χάρτης» θα παρουσιαστεί ο χάρτης των τριών δημοτικών κοινοτήτων Περαίας, Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας. Το ίδιο με τις ενδείξεις «Ξενοδοχεία» και «ενοικιαζόμενα δωμάτια». Ενώ αν θελήσει να πληροφορηθεί για τον καιρό στο δήμο Θερμαϊκού θα μάθει μόνο για τη συννεφιά στην Περαία, τη βροχόπτωση στους Ν.Επιβάτες και τα μποφόρ στην Αγία τριάδα, αλλά καμία πληροφορία για τις άλλες περιοχές του δήμου.
Επίσης, το ίδιο συμβαίνει με τα αστυνομικά τμήματα, τα ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ, τα υποκαταστήματα των τραπεζών, ενώ στις πληροφορίες για την «Υγεία»μ βρίσκουμε τα τηλέφωνα των αγροτικών ιατρείων της Περαίας και των Νέων Επιβατών, όχι όμως και του Κέντρου Υγείας της Νέας Μηχανιώνας που είναι η σημαντικότερη μονάδα περίθαλψης στα όρια του δήμου.
Για να είμαστε δίκαιοι και να μην αδικούμε τους υπευθύνους του δήμου Θερμαϊκού, στα χρήσιμα τηλέφωνα υπάρχει αυτό του Λιμεναρχείου Μηχανιώνας, ενώ στο κεφάλαιο «Ιστορία», καταχωρείται μία σύντομη ιστορική αναφορά και στην ιστορία της Επανομής και της Μηχανιώνας.
Δεν ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ούτε μπορεί εδώ να σταθεί η δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν λεφτά». Καθώς λίγες ώρες ενασχόλησης κάποιου υπαλλήλου, θα αρκούσαν για να βελτιωθεί η εμφάνιση της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου Θερμαϊκού. Ώστε να εμφανίζει στοιχεία για όλες τις δημοτικές κοινότητες. Κάτι που το έκαναν από την πρώτη μέρα που άρχισε να ισχύει ο Καλλικράτης όλοι οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας. Όλοι πλην του δήμου Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.