Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Γλέντησαν με την ψυχή τους οι ηλικιωμένοι του Θερμαίκού


Αρκετά μεγάλη, ήταν η συμμετοχή των ηλικιωμένων δημοτών του δήμου Θερμαϊκού στον ετήσιο Χριστουγεννιάτικο χορό, που και φέτος διοργάνωσαν όλα μαζί τα ΚΑΠΗ του δήμου, με πρωτοβουλία του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, το βράδυ της Παρασκευής, σε κοσμικό κέντρο στην περιοχή του αεροδρομίου.

Οι απόμαχοι της ζωής, μπόρεσαν έτσι να χαρούν λίγες ώρες ξενοιασιάς, μέσα σε εορταστικό κλίμα, μακριά από σκοτούρες και έγνοιες.
Πάντως, η συμμετοχή ήταν μικρότερη της περσινής, καθώς με την φοβερή κρίση που μαστίζει τον τόπο, τα μέλη των ΚΑΠΗ δυσκολεύονται να δώσουν ακόμη και τα 12 ευρώ που ήταν η συμμετοχή, αν και στο ποσό αυτό περιλαμβάνονταν όχι μόνο το φαγητό και το ποτό, αλλά και η μεταφορά με λεωφορεία από τον τόπο κατοικίας τους.
Χαιρετίζοντας την εορταστική εκδήλωση ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής σημείωσε ότι οφείλουν όλοι να δείχνουν σεβασμό στους ηλικιωμένους, όχι μόνο διότι αυτοί τους έφεραν στη ζωή,  αλλά και γιατί με την πείρα και τη σοφία μιας ζωής που έχουν αποθησαυρίσει, μπορούν να δίνουν πολύτιμες συμβουλές στις νέες γενιές, ιδιαίτερα χρήσιμες στη δύσκολη εποχή που ζούμε.
Καλωσορίζοντας τα μέλη του ΚΑΠΗ ο πρόεδρος της ΔΗΠΠΑΚΥΘ, κ.Γιάννης Τσακμάκας ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, ο δήμος Θερμαϊκού όχι μόνο δεν μείωσε το κοινωνικό του έργο, αλλά σε πολλούς τομείς αύξησε τη βοήθειά του προς τους δημότες της τρίτης ηλικίας.  Έτσι, επέκτεινε το θεσμό του γιατρού στα ΚΑΠΗ μία φορά την εβδομάδα σε Κερασιά και Νέους Επιβάτες και δύο φορές στο Αγγελοχώρι, όπου εξετάζουν και συνταγογραφούν. Επίσης, οι πέντε νοσοκόμες που υπάρχουν στα ΚΑΠΗ της περιοχής, βγαίνουν πλέον και εκτός ΚΑΠΗ, επισκεπτόμενες ηλικιωμένους στα σπίτια, όταν αυτοί είναι κατάκοιτοι. Κι ακόμη, αυξήθηκαν οι χορωδίες αλλά και τα χορευτικά συγκροτήματα από τα μέλη των ΚΑΠΗ. Τέλος, επιλύθηκε και το πρόβλημα της θέρμανσης, καθώς όλα τα ΚΑΠΗ πλέον εφοδιάστηκαν με δυνατά κλιματιστικά μηχανήματα για να ζεσταίνονται οι γλικιωμένοι τώρα το χειμώνα αλλά και να δροσίζονται το καλοκαίρι.
Στην εκδήλωση, πήρε μέρος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, μαζί με στελέχη της παράταξής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.