Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Θερμαϊκού σε άπορους


Με το βλέμμα στραμμένο σε όλους εκείνους που βιώνουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο δήμος Θερμαϊκού κινητοποιώντας τόσο φορείς όσο και ιδιώτες, οργανώνει, ενόψει εορτών, τη διανομή τροφίμων με στόχο τη στήριξη και ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Θερμαϊκού.

Από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012,  πραγματοποιείται  διανομή πακέτων τροφίμων που προέρχονται από δωρεές μαθητών των σχολείων του δήμου μας, επιχειρήσεων σουπερμάρκετ και ιδιωτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού  να στηρίξουν τις προσπάθειές της.
Η διανομή των πακέτων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.Τα πακέτα που έχουν ετοιμασθεί από τους υπαλλήλους των προγραμμάτων, «Βοήθεια στο σπίτι» Επανομής, Θερμαϊκού και της «Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας» Ν. Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού,  θα παραδοθούν σε άπορες οικογένειες του δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ι. Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Χρ. Βογιατζής επισκέφτηκαν τις κοινωνικές δομές και είχαν συνεργασία με τις εργαζόμενες προκειμένου να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή των τροφίμων στους ανθρώπους που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης.
Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ι. Αλεξανδρής δήλωσε: Σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή οφείλουμε να αναζητούμε τρόπους ανακούφισης των συμπολιτών μας και να σταθούμε  αλληλέγγυοι κοντά σε εκείνους, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Θερμαϊκού, με τις μικρές δυνατότητες που έχει, θα ανακουφίσει και φέτος αρκετές οικογένειες του δήμου μας ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των ανήμπορων συμπολιτών μας.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Χρήστος  Βογιατζής δήλωσε: Σήμερα διανέμουμε τα τρόφιμα αυτά στους συνδημότες μας  καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.
Αλλά οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ. Η συνεχόμενη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποδεικνύει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας, που ζουν με την ελπίδα, ότι ένας από μας θα τους κρατήσει το χέρι με αγάπη και θα τους ζεστάνει μ’ ένα γλυκό λόγο. Οφείλουμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και στις δύσκολες στιγμές να είμαστε παρόντες. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που στηρίζουν τις προσπάθειές μας.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ θα ήθελα ο δήμος να βρίσκετε καθημερινά δίπλα στον πολίτη και να μην τον αφήνει να φτάσει στο σημείο να έχει ανάγκη τέτοιου είδους στήριξης ... να μην τον αφήσει να φτάσει πρώτα στο "αμήν" .... να τον υπερασπίζεται απέναντι στο κράτος όπου αυτό απαιτείται .... να δημιουργεί συνθήκες τέτοιες που να είναι αρωγός στις προσπάθειες επιβίωσης και ανάπτυξης των δημοτών αντί να σηκώνει ψηλά τα χέρια και να αποποιείται των ευθυνών του ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.