Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κατ΄εξαίρεση ολιγοήμερη αποκομιδή από ιδιώτη, ζητά ο δήμος Θερμαϊκού για να μην κάνουν οι δημότες γιορτές με τα σκουπίδια


Κατεπείγουσα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ζήτησε για αυτή την Τρίτη ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, προκειμένου να διατυπώσει το αίτημα έγκρισης από την Περιφέρεια, της κατ΄ εξαίρεση ανάθεσης  αποκομιδής των απορριμμάτων για μικρό χρονικό διάστημα, το πολύ ενός μήνα σε ιδιώτη, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν γιορτές χωρίς τα βουνά των σκουπιδιών που υπάρχουν σήμερα.

Το πρόβλημα των απορριμμάτων έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και στις οκτώ δημοτικές κοινότητες του Θερμαϊκού, λόγω της συνεχιζόμενης εδώ και ενάμιση μήνα κατάληψης του δημαρχείου και των άλλων δημοτικών υπηρεσιών από τους εργαζόμενους στο δήμο, οι οποίοι αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στο Μνημόνιο 3 και τις διαθεσιμότητες που αυτό θεσπίζει.
Οι πολίτες ζητούν από το δήμο να «κάνει κάτι», ώστε να μην περάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά παρέα με τα σκουπίδια
Εξ αιτίας των καταλήψεων στο δήμο Θερμαϊκού αλλά και στη Μαυροράχη, αυτή κινούνται σε όλη την έκταση του δήμου μόνο τρία απορριμματοφόρα, που είναι αδύνατο να σηκώσουν τους όγκους των σκουπιδιών, ενώ και από το σταθμό μεταφόρτωσης της Ν.Μηχανιώνας κινείται μόνο ένας τράκτορας ημερησίως.
Σημειώνεται ότι παρόμοια τεράστια προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων, υπάρχουν σε όλους τους δήμους του νομού, με πιο κραυγαλέες περιπτώσεις τους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, όπου τα σκουπίδια πλέον σχηματίζουν βουνά… 

3 σχόλια:

  1. SE OLH TH DIARKEIA THS KATALHPSHS H KATHARIOTHTA ERGAZOTAN KANONIKA SE ENDEIKSH KALHS THELISHS KAI EINAI KRIMA NA RIXNOYME THN EYTHINH AYTH STOYS ERGAZOMENOYS AYTOY TOY TOMEA. SKEFTIKATE POTE OTI O DHMOS DEN EXEI TON APARAITHTO STOLO SE ARITHMO GIA NA KALYPSEI TIS ANAGES? SKEFTIKATE POTE OTI AYTON TON STOLO POY DIATHETEI DEN MPOREI NA TON SYNTIRISEI KAI NA TON EPIDIORHOSEI DIOTI DEN YPARXOYN TA APARAITHTA XRHMATA? PANTOS EINAI POLY BOLIKO NA RIXNETE TIS EYTHINES STOYS ERGAZOMENOYS. NOMIZO KAI SEIS KAPOTE ERGAZOSASTAN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απόλυτα σωστά αυτά που γράφετε και ίσως ήταν δική μας ευθύνη που δεν τονίσαμε όσο έπρεπε ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της κατάληψης, οι εργαζόμενοι στο δήμο Θερμαϊκού προσπαθούν ώστε να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα. Θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν στο να κινηθούν οι τράκτορες από το Σταθμό Μεταφόρτωσης, οφείλονται κυρίως στην κατάληψη που γίνεται στη Μαυροράχη. Όσο για τα σαράβαλα απορριμματοφόρα, τις καθημερινές σχεδόν βλάβες αλλά και την έλλειψη χρημάτων για την επιδιόρθωσή τους, είναι κάτι που αρκετές φορές το επ[ισημάναμε στο παρελθόν.

      Διαγραφή
    2. Η όλη κατάσταση με την "καθαριότητα" (αν και θα έπρεπε να ονομάζετε μάλλον βρωμιά) στον δήμο είναι απλά και μόνον μεθόδευση για να αναλάβει οριστικά και αποκλειστικά ιδιώτης όπως και έγινε. Αυτήν την εικόνα έχω αποκομίσει εγώ.Αν κάνω λάθος ας μας τα εξηγήσουν οι του Δήμου ....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.