Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

"Δεν έπεισε η ΔΕΥΑΘ", λέει η Κίνηση Πολιτών Επανομής


Η Κίνηση Πολιτών Επανομής με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα μέλη της δεν ποείσθηκαν από τις απαντήσεις που έδωσε η διοίκησης της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού σχετικά με το πόσιμο νερό τηςΕπανομής (Επανομή, Παραλία-Πάλιουρα, Μεσημέρι), μετά τη συνάντηση της 12/12/2012.

«Οι απορίες–αγωνίες μας εξακολουθούν να υπάρχουν», αναφέρει η ΚΠΕ και προσθέτει:
«Ελπίζουμε ότι η υπόσχεση της Τεχνικής Υπηρεσίας για συχνότερες αναλύσεις χημικές-μικροβιολογικές θα τηρηθεί και απαιτούμε οπωσδήποτε τη δημοσιοποίησή τους στο διαδίκτυο. Ευελπιστούμε να δούμε στο σχεδιασμό τους την πραγματική λύση του προβλήματος των νιτρικών καθώς και την τακτική χλωρίωση του νερού όπως και των δεξαμενών και του δικτύου ως οφείλουν.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε παντελή απουσία ορθολογιστικής οργάνωσης στην αποτύπωση των οφειλών των καταναλωτών και επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι τα εισπραχθέντα ποσά είναι κάθε άλλο παρά ανταποδοτικά στους πολίτες.
ζ  η  τ  ο  ύ  μ  ε :
-- να δημοσιοποιηθεί στους πολίτες του Δήμου «η ετήσια έκθεση οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης που περιλαμβάνει    απολογισμό εσόδων-εξόδων , ισολογισμό και κατάσταση ρευστότητας» που ασφαλώς έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια , όπως υποχρεώνει ο νόμος 1069 της 19/23.8.80 (με τροποποιήσεις) «περί κινήτρων δια την ίδρυσιν Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως» άρθρο 5, § ζ΄, 
-- καθώς και τον προϋπολογισμό του 2012 που  έχει ψηφιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο (σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο άρθρο 5, § δ΄).

2 σχόλια:

  1. Πως να πείσει από την στιγμή που όλοι τους πίνουν εμφιαλομένο νερό; Άλλωστε ο καθένας μας ξέρει αν το νερό που τρέχει από την βρύση του πίνετε ή όχι ... δεν χρειάζεται καν αναλύσεις ... καφέ κάνεις και λεχει αλλοιομένη γεύση - πόσο μάλλον όταν από ανάγκη (οικονομική) προσπαθείς να το ποιείς "σκέτο" για να ξεδιψάσεις .....

    ....και τι έγεινε με το δικαίωμα ρήσης υδάτινων πόρων; ... η προθεσμία έλειξε 17/12/2012 τι κατοχύρωσε ο δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.