Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Θερμαϊκός: Όλα ρευστά με τον ορισμό των αντιδημάρχων

Από τον αγιασμό στο δημοτικό συμβούλιο, όταν αυτό ξεκινούσε
τη λειτουργία του. Αριστερά ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής και δεξιά
ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος κ. Κ. Κούτουκας

Μετά τις 6 Ιανουαρίου, κι αφού στο μεταξύ προηγηθεί η εκλογή νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, θα αποφασίσει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Αλεξανδρής για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις των πέντε αντιδημάρχων, κι αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες εξ αιτίας της εφαρμογής των νέων διατάξεων για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως έλεγε «πηγή» που βρίσκεται δίπλα στη διοίκηση του δήμου, μέχρι στιγμής από τους συμβούλους της πλειοψηφίας δεν είναι κανείς σίγουρος για το εάν θα καταλάβει κάποια θέση στον νέο καταμερισμό και ποια θα είναι αυτή. Το μόνο σίγουρο είναι το όνομα του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο μέχρι τώρα αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών κ.Κωστής Κούτουκας.
Σίγουρο επίσης πρέπει να θεωρείται ότι για αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που τοποθετείται από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, θα προταθεί εκ νέου από τον κ. Γιάννη Μαυρομάτη η κυρία Ειρήνη Παπαμιχαήλ. Ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι για τη θέση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, που την καταλαμβάνει σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να ξαναπροταθεί ο κ. Αντώνης Ζαβέρκος. Κι αυτό γιατί η διοίκηση του δήμου τον θεωρεί υπεύθυνο για το «μίνι-πραξικόπημα» στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού, όπου είχε τοποθετηθεί ως αντιπρόεδρος με τις ψήφους της πλειοψηφίας.
Όσον αφορά τον ορισμό των αντιδημάρχων, ο δήμαρχος, που από το νόμο είναι ο μόνος που κατανέμει τα αξιώματα αυτά, θα πρέπει να ξεπεράσει πολλούς σκοπέλους μέχρι να λάβει την τελική απόφαση. Μεταξύ αυτών, θα πρέπει οι αντιδήμαρχοι να είναι ισομερώς κατανεμημένοι, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, αλλά επίσης να υπάρχει και αξιολόγηση των στελεχών ανάλογα με τις ικανότητές και την μέχρι σήμερα προσφορά τους στο δημοτικό έργο.
Όμως το σημαντικότερο, όπως γράψαμε και παλιότερα, είναι να υπερνικήσει τις τεράστιες δυσκολίες που έχει η εφαρμογή από 1-1-2013 του νέου νόμου 3852/2010. Ο νόμος αυτός καθορίζει ότι από τους πέντε αντιδημάρχους που προβλέπονται, θα αμείβονται με αντιμισθία μόνο οι τρεις, ενώ οι άλλοι δύο δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε ευρώ αποζημίωση. Κι επίσης, οι αντιδήμαρχοι που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα τους χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών από την υπηρεσία τους και δεν θα μπορούν να λαμβάνουν αποδοχές ούτε από τη δημόσια υπηρεσία αλλά ούτε και από τον δήμο.
Και βέβαια, το ερώτημα είναι ποιος από τους αιρετούς θα δεχθεί να εγκαταλείψει τη δουλειά του ή να αποποιηθεί τη σύνταξή του, για να γίνει αντιδήμαρχος άμισθα ή στην καλύτερη περίπτωση με μηνιαία αποζημίωση 500 ευρώ περίπου. Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και οι αποζημιώσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις διαμορφώθηκαν πλέον στα ίδια επίπεδα. Με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, που πρέπει να είναι όλο το 24ωρο στο πόδι για να εξασφαλίζει καλό νερό και σε ικανοποιητικές ποσότητες στους δημότες, αμοίβεται πλέον με 500 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ έχει ως αποζημίωση το ποσό των 360 ευρώ το μήνα!
Περισσότερα για τους αντιδημάρχους του δήμου Θερμαίκού στο:
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.