Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ στην παράσταση νίκης


Έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», εμφανίζει και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται ως πρώτο κόμμα. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 22,6%, η Νέα Δημοκρατία 21,5%, η Χρυσή Αυγή 9,8%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50,9% έναντι 31,6% της ΝΔ , ενώ στην πρωθυπουργική καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 46,1% έναντι 31,4%.
Καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 54,5%, ενώ καθόλου ικανοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσιάζεται το 49,5% των ερωτηθέντων.
Το 43,6% θεωρεί καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 33,5% μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Το 58,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ το 28,3% θα προτιμούσε την άμεση διεξαγωγή εκλογών.
Το 70,7% προτιμά να γίνει περισσότερο αναλογικό το εκλογικό σύστημα, ώστε να εξαναγκάζονται τα κόμματα σε συνεργασίες, ενώ το 22,2% τονίζει ότι το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να δίνει ισχυρές, προφανώς αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.