Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Απατεώνες "έγδυναν" ηλικιωμένους


Περισσότερα από 150.000 ευρώ απέσπασαν τους τελευταίους επτά μήνες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τα μέλη σπείρας απατεώνων οι οποίοι τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και τους έπειθαν να τους παραδώσουν χρήματα για δήθεν έξοδα νοσηλείας συγγενικών τους προσώπων.

Στα «δίχτυα» τους έπεσαν 32 ηλικιωμένοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι τρεις κατηγορούμενοι, από τους οποίους συνελήφθησαν οι δύο, ένας 53χρονος κι ένας 39χρονος, ενώ αναζητείται ο 26χρονος συνεργός τους, αποπειράθηκαν με τον ίδιο τρόπο να εξαπατήσουν άλλους 22 ηλικιωμένους, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των 405.000 ευρώ.
Η δράση τους ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ως «εγκέφαλος» της σπείρας φέρεται ο 53χρονος, ο οποίος, προσποιούμενος τον εφημερεύοντα γιατρό, τηλεφωνούσε μεταμεσονύχτιες και πρωινές ώρες στα σπίτια των θυμάτων, αναγγέλλοντάς τους ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο με σοβαρό και ξαφνικό πρόβλημα υγείας.
Στη συνέχεια, αναλάμβανε δράση άλλος εκ των κατηγορουμένων που, ως δήθεν εξειδικευμένος γιατρός, επιβεβαίωνε κατά την ίδια επικοινωνία την «άσχημη είδηση», παραπέμποντας στον τρίτο δράστη, που, προσποιούμενος τον γιατρό ή λογιστή του νοσοκομείου, ζητούσε χρήματα για να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση στο υποτιθέμενο νοσηλευόμενο συγγενικό πρόσωπο. Έτσι, κλείνανε ραντεβού με τα θύματα όπου παραλάμβαναν τα συμφωνηθέντα χρηματικά ποσά.
Η αρχή του τέλους για τη δράση τους ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα μετά από καταγγελίες θυμάτων. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης «παγίδευσε» τα κινητά τους τηλέφωνα και έφτασε έτσι στα ίχνη τους. Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών και της Λαμίας εκτιμάται ότι με τον παραπάνω τρόπο εξαπάτησαν περισσότερα άτομα απ' αυτά που έγιναν γνωστά. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 53χρονος κατά το παρελθόν είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 11 ετών για απάτες κατά συρροή και αποφυλακίσθηκε το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.