Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους αρτοποιούς της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 500 κιλά αρτοσκευάσματα φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν οι Θεσσαλονικείς αρτοποιοί, προκειμένου να τα προσφέρουν στους πρόσφυγες που συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, περιμένοντας καρτερικά να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης “Ο Προφήτης Ηλίας”, Ελισσάβετ Κουκουμέρια, επισήμανε ότι αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2.30 μμ αντιπροσωπεία τους θα βρίσκεται στο Λευκό Πύργο, προκειμένου να παραλάβει τα προϊόντα που θα φέρουν τα μέλη και να τα φορτώσει απευθείας σε δύο φορτηγά.
“Μακάρι να ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος των 500 κιλών και τα μέλη μας να φέρουν ακόμα περισσότερα προϊόντα”, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι “δεν έχουμε πρόβλημα χώρου, αφού είμαστε διατεθειμένοι να γεμίσουμε ακόμα και τα αμάξια και τα φορτηγάκια μας”.
Η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει το αργότερο στις 3 το μεσημέρι συνοδεύοντας τα προϊόντα στην Ειδομένη, όπου και θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό.
Τα προϊόντα που θεωρούνται πιο χρήσιμα για τους πρόσφυγες είναι φρυγανιές, κουλουράκια κάθε είδους, κρουασάν και τσουρέκια, όλα σε ατομικές συσκευασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη ενώ στο Νομό Θεσσαλονίκης, οι αρτοποιοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 720.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.