Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Να λυθεί το πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου Θέρμης ζητά η Β΄ ΕΛΜΕ

Nα λυθεί άμεσα το πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, στο Νέο Ρύσσιο, ζητά με σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καθώς η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή το Σάββατο 26.09.2015 είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο κτίριο.

Στο εν λόγω μισθωμένο ιδιωτικό κτίριο της πρώην Απολλώνιου Σχολής, στεγάζονται δύο σχολεία. Το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας, στο ισόγειο, με 52 παιδιά και στον 1ο όροφο το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, με 173 παιδιά.  
Όπως προστίθεται, εξαιτίας της νεροποντής, το ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου πλημμύρισαν. Μάλιστα στο υπόγειο το νερό έφτανε το ένα μέτρο ενώ ο τοίχος που βρίσκεται μέσα στο χώμα, την επόμενη μέρα, ήταν  νοτισμένος έως την οροφή και ανάβλυζε νερά. Το νερό στο ισόγειο, έφτανε τους 20 πόντους.
Καθηγητές, μαθητές και γονείς είναι ανάστατοι καθώς το κτίριο πλημμυρίζει συχνά και υπάρχουν έντονες ανησυχίες για την καταλληλότητα και τη στατικότητα του. Το  σχολείο παρέμεινε κλειστό για τους μαθητές, μέχρι τις 08.10.2015, καθώς γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και άλλων εργασιών που είχαν ζητηθεί με εξώδικό από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.
Όπως σημειώνεται, όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που κοντά στο μισθωμένο κτίριο, υπάρχει ένα ημιτελές λόγω διακοπής της χρηματοδότησης σχολικό κτίριο για το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης.
Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ, εκτιμά ότι το κτιριακό πρόβλημα στο 2ο Γυμνάσιο Θέρμης δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο αλλά έρχεται να προστεθεί σε έναν ατέλειωτο κατάλογο προβλημάτων, που έχουν κοινή συνισταμένη την δραματική υποχρηματοδότηση της παιδείας. Οι μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιστέλλουν και υπονομεύουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.
Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου ζητά και θα αγωνιστεί ώστε:
•    Να προχωρήσει άμεσα η επισκευή-συντήρηση του μισθωμένου κτιρίου για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία του, για τους μαθητές και για τους καθηγητές.
•    Να δοθεί η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή του νέου κτιρίου   
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.