Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ένα φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη από το Δήμο Θερμαϊκού

Ένα ολόκληρο φορτηγό, γεμάτο εφόδια, έστειλε σήμερα το πρωί ο Δήμος Θερμαϊκού, με είδη που συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους στη διάρκεια της εκστρατείας που έχει αναληφθεί για τη βοήθεια προς τους Σύριους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Το φορτίο, περιλάμβανε διάφορα είδη ξηράς τροφής, αναψυκτικά, νερά, είδη πρώτης ανάγκης (πρωτίστως αθλητικά παπούτσια, σκουφάκια και τζάκετ), γάλατα μακράς διάρκειας και εβαπορέ, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικά – παιδικά είδη, είδη για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών (παιχνίδια) κ.α.
Μαζί, φορτώθηκαν στο φορτηγό και 400 ατομικά αδιάβροχα για τους πρόσφυγες, που αγοράστηκαν στη διάρκεια του εράνου, που διενεργήθηκε την περασμένη Τετάρτη, μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Τα μέλη της διαπαραταξιακής Επιτροπής Υποστήριξης στους Πρόσφυγες, που λειτουργεί σε μόνιμη πλέον βάση στο Δήμο Θερμαϊκού, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Θοδωρή Τζέκο και μέλη τους Έφη Ζαριφέ και Σπύρο Κουζινόπουλο, αποφάσισε τη συνέχιση και περαιτέρω εντατικοποίηση της συγκέντρωσης βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Παράλληλα απευθύνει έκκληση στους δημότες να σταματήσουν την προσφορά ειδών ρουχισμού, που στην παρούσα φάση δεν είναι απαραίτητα και να επικεντρωθούν κυρίως στην παράδοση ξηράς τροφής, τζάκετ και κάθε είδους αδιάβροχων που είναι τα πλέον χρήσιμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.