Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Συσσίτια, άρχισαν να λειτουργούν στο δήμο Θερμαϊκού

To πρόγραμμα «ΣΤΟΠ στην Πείνα» πριν 2,5 χρόνια
Τη λειτουργία συσσιτίων για άπορους, που εντάσσονται στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, άρχισε ο δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτική του.

Ήδη συσσίτια λειτουργούν κάθε Παρασκευή μεσημέρι στο χώρο του Παιδικού Σταθμού στην Επανομή και κάθε Παρασκευή απόγευμα στο ΚΑΠΗ Νέας Μηχανιώνας, διανέμοντας από 70 μερίδες φαγητού. Στη Δημοτική Κοινότητα Περαίας το συσσίτιο ξεκίνησε να λειτουργεί στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Άνω Περαίας κάθε Πέμπτη. Το επόμενο διάστημα τα συσσίτια προβλέπεται να γίνουν από δύο φορές την εβδομάδα.  
Τα συσσίτια είναι προϊόν συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Παιδείας - Πρόνοιας - Αλληλεγγύης ,των εθελοντριών των ΚΑΠΗ του Δήμου και του συλλόγου γυναικών «Αγάπη», η συνεισφορά των οποίων είναι συγκινητική και ανεκτίμητη.
Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής είναι στην απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου. Παρά τη δυσμενή συγκυρία για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης στο δήμο Θερμαϊκού προσφέρουμε από το υστέρημα για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Έτσι κι αλλιώς τις δύσκολες ημέρες που περνάμε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ολιγωρήσει στη στήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στόχος μας είναι κανείς δημότης Θερμαϊκού να μην αντιμετωπίζει σε ακραία μορφή βασικά προβλήματα επιβίωσης, όπως είναι η τροφή, η στέγη και η θέρμανση».

To πρόγραμμα «ΣΤΟΠ στην Πείνα» πριν 2,5 χρόνια
Η προσπάθεια για τη δημιουργία συσσιτίων στο δήμο Θερμαϊκού, δεν είβναι σημερινή, αλλά είχε αρχίσει πριν από δυόμισι χρόνια, τον Μάρτιο του 2013, επί δημαρχίας Αλεξανδρή, με πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννη Τσακμάκα. Και με το πρόγραμμα «ΣΤΟΠ στην πείνα», παρέχονταν καθημερινά δωρεάν σίτιση σε 50 αποδεδειγμένα άπορα οικογένειες που διαμένουν στα γεωγραφικά όρια του δήμου Θερμαϊκού.
Παράλληλα, ο κ. Τσακμάκας με έγγραφο προς τον διευθυντή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θερμαϊκού, Αθανάσιο Αγριόπουλο, είχε ζητήσει να γίνεται η Παρασκευή των φαγητών για τα συσσίτια προς τους άπορους μαθητές και τις οικογένειές τους, στις εγκαταστάσεις της σχολής από τους σπουδαστές της, καθώς πρόθεση της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής ήταν να υπάρχει ένα διαρκές συσσίτιο, που θα λειτουργούσε από Δευτέρα ως την Παρασκευή, παρασκευάζοντας καθημερινά γύρω στις 150 μερίδες φαγητού.
Δυστυχώς, η νέα διοίκηση του δήμου υπό τον κ.Μαυρομάτη, μία από τις πρώτες ενέργειές της ήταν να διακόψει το πρόγραμμα «ΣΤΟΠ στην Πείνα» και ευτυχώς που τώρα προχωράει, καθυστερημένα, στη θέσπιση αυτών των συσσιτίων, παρέχοντας φαγητό στους άπορους έστω για μία ημέρα την εβδομάδα.

Δέστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.