Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ερώτηση της «Συμπολιτείας»: Σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» κατάντησε το γιαπί του Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία

Με ερώτησή της προς το δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» επισημαίνει ότι το κτίριο του υπό ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία, κατάντησε ένα δεύτερο «γεφύρι της Άρτας», καθώς πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια. Ζητάει δε πληροφορίες αν η διοίκηση του δήμου προτίθεται να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να πάψει να λιμνάζει ένα τόσο σημαντικό έργο για ολόκληρο το δήμο Θερμαϊκού και ιδιαίτερα για την πρωτεύουσά του, την Περαία.

Όπως υπενθυμίζει ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με ομόφωνη απόφασή του, στις 4 Φεβρουαρίου φέτος είχε κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο του έργου, ο οποίος για ανεξήγητο λόγο δεν απάντησε στα εξώδικα του Δήμου. Όμως αν και πέρασαν 8,5 μήνες από τότε, είναι άγνωστο εάν έγιναν κάποιες ενέργειες από πλευράς της δημοτικής αρχής, προκειμένου να πάψει να λιμνάζει το θέμα.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» επισημαίνει την ανάγκη να αναληφθούν συντονισμένες προσπάθειες από τη διοίκηση του Δήμου ώστε να ολοκληρωθεί το δυνατό συντομότερα το έργο. Δεδομένου ότι αφορά μία περιοχή που στερείται χώρων πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, με τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου  να ασφυκτιούν από την έλλειψη αιθουσών για την παρουσίαση των όποιων προσπαθειών τους.
Ολόκληρη η ερώτηση της «Συμπολιτείας» έχει ως εξής:

Συμπολιτεία Θερμαϊκού
                                                Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η         
Προς το δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη,
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, την 4η Φεβρουαρίου 2015, είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση, στο 22ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, για την επικύρωση  έκπτωσης της εταιρίας “ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΑΛΗ Ο.Ε.” με διακριτικό τίτλο “ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ”, αναδόχου του έργου “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ”.
Έκτοτε, 8,5 μήνες μετά, δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη στο θέμα αυτό και το έργο παραμένει ημιτελές, με το κουφάρι του Πολιτιστικού Κέντρου να ομοιάζει με ένα δεύτερο «γεφύρι της Άρτας», καθώς πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια και ακόμη παραμένει γιαπί.
Η εξοργιστική αυτή καθυστέρηση, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακόμη, εν έτη 2015, μία πολιτιστική εστία και μάλιστα στην «καρδιά», στην πρωτεύουσα του δήμου Θερμαϊκού.
Σε μία περιοχή που στερείται χώρων πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας και με τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου μας να ασφυκτιούν από την έλλειψη αιθουσών για την παρουσίαση των όποιων προσπαθειών τους, θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην ασκούνται πιέσεις, να μην αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες και να μην αναζητούνται νομικές λύσεις για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Θέλουμε λοιπόν να ρωτήσουμε εάν προτίθεται ο δήμαρχος Θερμαϊκού και γενικά η δημοτική αρχή να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να πάψει να λιμνάζει ένα τόσο σημαντικό έργο για ολόκληρο το δήμο Θερμαϊκού και πρωτίστως για την πρωτεύουσά του, την Περαία. Επίσης, σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα της αντιπαροχής που ήταν να δοθεί από το Δήμο, έναντι της ανέγερσης.
                                                                        Νέα Μηχανιώνα 14 Οκτωβρίου 2015
                                                                                    Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                            Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.