Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Στις φυλακές πέντε πρώην εφοριακοί της Θεσσαλονίκης

Πέντε πρώην εφοριακοί της Θεσσαλονίκης, οδηγούνται στις φυλακές μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα 15 χρόνια, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για μία από τις δεκάδες υποθέσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τα δικαστήρια της πόλης.

Πρόκειται για εφοριακούς που υπηρετούσαν στην Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και πολλοί εξ αυτών εμπλέκονται και σε άλλες δικογραφίες για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ. Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν αφορούσε επιστροφή, ύψους 900.000 ευρώ, κατά την περίοδο 1996-98, σε επιχείρηση που έκανε εξαγωγές ενδυμάτων στη Γερμανία.
Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης για τρεις εφοριακούς, αφού τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Οι τρεις συγκεκριμένοι (εκ των οποίων ένας προϊστάμενος του τμήματος ΦΠΑ, μία υπάλληλος του ίδιου τμήματος κι ένας έφορος, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα), εκτίουν ήδη τις ποινές τους στις φυλακές, εκεί όπου θα βρεθούν άλλοι δύο εφοριακοί (υπάλληλοι του τμήματος ΦΠΑ), που με την παραπάνω απόφαση καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 5 και 7 ετών, αντίστοιχα.
Με ποινή κάθειρξης 15 ετών, από ισόβια, τιμωρήθηκε κι ο επιχειρηματίας, ο οποίος φυγοδικεί.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορήθηκαν συνολικά οκτώ άτομα, εκ των οποίων έξι εφοριακοί και δύο ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.