Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Απεργία Πέμπτη και Παρασκευή στον "Αγγελιοφόρο"

Οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό του «Αγγελιοφόρου», απεργούν από αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου  (10 π.μ.) ως το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (10 π.μ.), διεκδικώντας να καταβάλει η εργοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει και να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης:.
«Οφειλόμενοι μισθοί από τον Φεβρουάριο του 2015, απλήρωτο επίδομα άδειας, απλήρωτο δώρο Πάσχα και πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων είναι τα στοιχεία του σκηνικού στο οποίο το σχήμα Μπακατσέλου, Μπόμπολα, Ψυχάρη προσπαθεί να διατηρήσει την ιδιότητα του εκδότη εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη.
Η εργοδοσία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», έχοντας προ πολλού με τις επιλογές της κάνει το φύλλο σκιά του παλιού εαυτού του κι έχοντας εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, δεν είναι σε θέση να διατυπώσει έστω ένα στοιχειωδώς αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση θεμελιωδών όρων εργασίας. Το μόνο που εμπράκτως επαναλαμβάνει προς τους εργαζόμενους είναι ότι οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους, για την οποία ίσως κάποτε πληρωθούν. Η φιλοδοξία του εκδότη εξαντλείται στον αναξιοπρεπή στόχο να διατηρηθεί όσο γίνεται περισσότερο το καθεστώς ιδιότυπης εργασιακής ομηρίας που έχει επιβάλει στο δυναμικό της εφημερίδας, επενδύοντας στο αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας το οποίο ο ίδιος προκαλεί με την τακτική του: Πληρώνει σποραδικά κάποια εξευτελιστικά ποσά λίγων δεκάδων ευρώ, υπόσχεται περισσότερα υπό τον όρο ότι δε θα υπάρξουν αντιδράσεις.
Οι εργαζόμενοι κι οι Ενώσεις τους έχουν εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και κάθε μέσο για να βρεθεί λύση που θα διατηρήσει το φύλλο σε κυκλοφορία. Δεν υπάρχει περαιτέρω βήμα γι’ αυτούς, παρά μόνο αν η επιχείρηση αποφασίσει επιτέλους να τους αντιμετωπίσει με σοβαρότητα κι όση υπευθυνότητα μπορεί να επικαλεστεί έπειτα από τις διαδοχικές παλινωδίες της.
Στο πλαίσιο αυτό οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό σε όλα τα Μέσα της ΕΒΕ ΑΕ απεργούν από αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου  (10 π.μ.) ως το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (10 π.μ.), διεκδικώντας:
·         Να καταβάλει η εργοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.
·         Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.