Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για κάμπινγκ Αγ. Τριάδας

«Δεν μπορούμε να καθησυχάσουμε από τις διαβεβαιώσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, όταν επίσημη πολιτική και της νέας κυβέρνησης, αυτής που θα το καταργούσε αλλά το ενίσχυσε, είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που στοχεύει στην ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την εκχώρηση της κρατικής περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Για άλλη μια φορά το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας ήρθε στο προσκήνιο μετά από δημοσιεύματα που έφεραν την Εντεταλμένη Σύμβουλο του ¨αναβαθμισμένου¨ και όχι καταργημένου ΤΑΙΠΕΔ να μιλά σε συνέδριο για την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού ¨αξιοποίησης¨ του κάμπινγκ που έφερε για μια ακόμη φορά σε αντιπαράθεση τον  δήμαρχο με τον επικεφαλής της Συμπολιτείας για το ποιος έκανε τις ποιο πολλές ενέργειες εξασφάλισης του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής.
Με νεότερη ανακοίνωση πληροφορούμαστε ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε τηλεφωνική συνομιλία του διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και τον κο Κουζινόπουλο ότι πρόκειται για αξιοποίηση μέσω της εκμίσθωσης του ακινήτου.  Αλήθεια από πότε το ΤΑΙΠΕΔ εκμισθώνει ακίνητα;
Μπορούμε να καθησυχάσουμε από τις διαβεβαιώσεις του ΤΑΙΠΕΔ όταν εξακολουθεί να υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του και μάλιστα με την επισήμανση ότι μπορεί να δομηθούν μέχρι  30.000 τμ παραθεριστικής κατοικίας με την υποστήριξη εμπορικών καταστημάτων και είναι έτοιμες όλες οι μελέτες;  Όταν έχουν προηγηθεί επισκέψεις στο ΤΑΙΠΕΔ από πέρυσι και διαβεβαιώσεις της παλιάς  και νέας διοίκησης του για εκμίσθωση; Όταν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ; 
Σίγουρα δεν μπορούμε να καθησυχάσουμε όταν επίσημη πολιτική και της νέας κυβέρνησης, αυτής που θα το καταργούσε αλλά το ενίσχυσε, είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που στοχεύει στην ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την εκχώρηση της κρατικής περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας.

Σίγουρα δεν μπορούμε να καθησυχάσουμε όταν οι άλλες παρατάξεις στο δήμο προτάσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα του δήμου ως τη λύση των προβλημάτων όπως προκύπτει από παλιές και νέες δηλώσεις τους αλλά και στην πράξη με  την εκχώρηση σε ιδιώτες υπηρεσιών του δήμου.
Ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική  η ανακοίνωση του δήμου που θεωρεί ότι το κάμπινγκ δεν είναι δημοτική περιουσία και δεν έχει λόγο στην πώληση ή εκμίσθωση του αλλά έχει λόγο στην χρήση του. Διαβεβαιώνοντας πως  στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και γρηγορότερη αξιοποίηση της έκτασης, η οποία μπορεί να αναδείξει την περιοχή μας θεωρώντας ότι ο τουρισμός μπορεί να εξελιχθεί σε βασική οικονομική δραστηριότητα ενισχύοντας την απασχόληση. 
Ενώ οι παρατάξεις του κου Τσαμασλή και η Συμπολιτεία προκρίνουν την επιχειρηματική αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από τον δήμο. 
Προωθούν δηλαδή μέσα από έναν άλλο δρόμο διαχείρισης την ιδιωτικοποίηση στερώντας το λαό από χώρους πρασίνου, ψυχαγωγίας,  αθλητισμού και  πολιτισμού, από το δικαίωμα στις διακοπές. 
Ποια  όμως  αναπτυξιακή και χωροταξική πολιτική  μπορεί να καθορίσει ένας δήμος ,  όπως λέει η Συμπολιτεία, όταν σαφώς αυτή καθορίζεται από τον εθνικό αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό, όταν εντάσσεται στους νόμους της αγοράς και εμπορευματοποίησης της γης και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων που προωθούνται τα τελευταίο χρόνια στα πλαίσια της ΕΕ πολύ πριν τα μνημόνια;
Όταν βασικός στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων;
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού θεωρεί ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να λύσει τα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας και της φτώχειας, να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες σε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας κ.α που χρειάζεται. Καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρούς και φτωχούς επαγγελματίες και αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να παλέψουν ώστε να μη γίνει:
Ø  Καμία ιδιωτικοποίηση, καμία εμπορευματοποίηση στο χώρο του παραλιακού μετώπου του δήμου.
Ø  Καμία αλλαγή στις χρήσεις γης που θα επιτρέψει στις πολυεθνικές να στήσουν ένα τεράστιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος του λαού.
Να αντιταχθούν στα σχέδια που θέλουν τον δήμο- επιχείρηση.
Να απαιτήσουν:
Ø  Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των κάμπινγκ ώστε να δοθούν ελεύθερα στο λαό για άθληση και ψυχαγωγία και διακοπές χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.
Ø  Την αξιοποίηση των δημόσιων και δημοτικών ακινήτων για τις ανάγκες των  λαϊκών στρωμάτων του δήμου και της ευρύτερης περιοχής.
Ø  Την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Την διάνοιξη του παραλιακού μετώπου.
Ø  Την πραγματική προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος από το κράτος που να περιλαμβάνει τις προστατευόμενες περιοχές,  τις ρεματιές, τις αλυκές, το πράσινο.
Ø  Την εξασφάλιση του δικαιώματος στον τουρισμό και στις διακοπές για όλους μας.

Ø  Την αξιοποίηση της περιοχής για τη δημιουργία κατάλληλων και σύγχρονων υποδομών  για να μπορούν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους να απολαμβάνουν  τις διακοπές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.