Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Θερμαϊκός: Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες


Ένα μέρος της βοήθειας που συγκεντρώθηκε στην Περαία
Μεγάλη, είναι η ανταπόκριση των κατοίκων του Θερμαϊκού στην εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας προς τους Σύρους πρόσφυγες στην Ειδομένη, που ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες ο Δήμος Θερμαϊκού, καλώντας όλους τους δημότες να δείξουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.
Η συγκέντρωση της βοήθειας, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον έως την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα προγραμματίζεται η μεταφορά της βοήθειας στην Ειδομένη.
Η Επιτροπή Υποστήριξης στους Πρόσφυγες, που συνήλθε για μία ακόμη φορά σήμερα το πρωί, έκρινε ως ικανοποιητική την εξέλιξη της εκστρατείας συγκέντρωσης βοήθειας, κάνοντας παράλληλα σύσταση προς τους δημότες να σταματήσουν την προσφορά ειδών ιματισμού, παρά μόνο όσοι μπορούν να παραδίδουν ατομικά αδιάβροχα, που τα έχουν άμεση ανάγκη οι πρόσφυγες.
Αυτά που έχουν άμεση ανάγκη αυτή τη στιγμή οι χιλιάδες πρόσφυγες, που περιμένουν στα σύνορα την ευκαιρία για να προωθηθούν προς τη Βόρεια Ευρώπη, είναι:
Νερά μικρά, γάλατα μικρά (κατά προτίμηση εβαπορέ ή μακράς διάρκειας), κρουασάν, ξηροί καρποί, βαζάκια με παιδικές τροφές, μπισκότα, κονσέρβες, χυμοί σε μικρή συσκευασία, ατομικές μαρμελάδες κλπ.
Η Επιτροπή Υποστήριξης στους Πρόσφυγες, που αντιπροσωπεύει όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, καλεί όσους μπορούν να ασχοληθούν εθελοντικά με το έργο συγκέντρωσης της βοήθειας, να το δηλώσουν στο τηλ. 2392330104/102.
Η συγκέντρωση των αγαθών γίνεται καθημερινά τις ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ. στους παρακάτω χώρους:
α) στα γραφεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δημοτικών Κοινοτήτων Περαίας, Επανομής και Ν.Μηχανιώνας.
β) στον χώρο των ΚΑΠΗ: Νέων Επιβατών, Αγίας Τριάδας, Αγγελοχωρίου, Ν. Κερασιάς και Μεσημερίου.
Σύντομα θα οργανωθεί παραλαβή ειδών για τους Σύρους πρόσφυγες και τις απογευματινές ώρες, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που εργάζονται. Οι χώροι και το ωράριο θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Η Επιτροπή Υποστήριξης, καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού να μην απουσιάσουν από αυτό το προσκλητήριο αγάπης και αλληλεγγύης, αλλά να δείξουν για μία ακόμη φορά με τον καλύτερο τρόπο την ανθρωπιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.