Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Θ.Καράογλου για τις εξελίξεις στη Ν.Δ.: "...Εκεί κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια"

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την εκλογή νέου Προέδρου του Κόμματος, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου δηλώνει τα εξής:

“Από την επόμενη ημέρα των εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου, είχα εκτιμήσει ότι η Νέα Δημοκρατία βαδίζει σε έναν λάθος δρόμο που την οδήγησε στη σημερινή απαράδεκτη εσωστρέφεια.  Η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος είναι μια λάθος επιλογή η οποία (όπως αποδεικνύεται και στην πράξη) δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από εκείνα που θα λύσει προσωρινά. Αντί, δηλαδή, να ασχοληθούμε σοβαρά με την κρίση ταυτότητας που βασανίζει τη Νέα Δημοκρατία και να εξετάσουμε με πολιτικά κριτήρια το τι φταίει και απομακρυνόμαστε από την κοινωνία, εμείς κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και χωριστήκαμε σε “στρατόπεδα”, λες και το πρόβλημά μας είναι θέμα ποσόστωσης τάσεων και εσωκομματικών συνιστωσών.
Κάπως έτσι, πρώτη φορά στην ιστορία της, η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν γενικευμένο προβληματισμό, όσον αφορά στον τρόπο που θα πορευτεί στο άμεσο μέλλον.   
Για αυτόν το λόγο επανέφερα στο τραπέζι του διαλόγου  την πρότασή μου να αλλάξει η ροή των εσωκομματικών γεγονότων. Να συνεδριάσει, δηλαδή, πρώτα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, όπου θα αναλυθούν τα αίτια της εκλογικής ήττας, να ακολουθήσει αμέσως μετά η σύγκληση της Πολιτικής μας Επιτροπής όπου θα συζητήσουμε για θέματα πολιτικής ουσίας και ακολούθως να διεξαχθεί το τακτικό μας συνέδριο την προσεχή Άνοιξη. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αφού ολοκληρώσουμε αυτόν τον κύκλο, όπου θα βάζαμε στο επίκεντρο της προσοχής μας τα πολιτικά ζητήματα που μας αφορούν, θα μπορούσαμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην εκλογή του νέου Προέδρου.
Δυστυχώς, όμως, η πρόταση αυτή θυσιάστηκε στο βωμό της τυπολατρείας.
Καλώ, λοιπόν, τους τέσσερις υποψήφιους Προέδρους να σεβαστούν τη μνήμη και την παρακαταθήκη του Εθνάρχη και ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και τους χιλιάδες ψηφοφόρους που μας στηρίζουν με την ψήφο τους. Τους απευθύνω έκκληση πρώτα ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας επί 40 χρόνια και μετά ως Βουλευτής της, να βάλουν τα “μαχαίρια” στις θήκες, να παραμερίσουν προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες και να πορευτούν υπεύθυνα και συνετά μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2015, εντός των ορίων της πολιτικής και ηθικής ευπρέπειας.
Η ενότητα της παράταξης δεν επιτυγχάνεται, ούτε διασφαλίζεται φωνάζοντας απλά “ενότητα”, ούτε την εγγυάται κανένα δελτίο Τύπου. Απαιτείται πολιτική ωριμότητα και αλληλοσεβασμός, γιατί όσο εμείς αναλωνόμαστε σε μια ανώφελη διαμάχη και μοιράζουμε τα... ιμάτια της Νέας Δημοκρατίας,  η Κυβέρνηση περνά στο Κοινοβούλιο φοροληστρικούς και κοινωνιοκτόνους νόμους.
Ο αντίπαλος βρίσκεται εκτός των τειχών και δεν κάθεται στο διπλανό έδρανο εντός της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Εύχομαι και ελπίζω να εισακουστώ.
Με την παρέμβασή μου αυτή δεν διεκδικώ το ρόλο του “κομματάρχη” (σε αυτούς υπάρχει πληθώρα, οι “στρατιώτες” του κόμματος τείνουν να εξελιχθούν σε είδος προς εξαφάνιση) αλλά θέλω να εκφράσω τη φωνή της  εκλογικής μας βάσης η οποία κοιτά αμήχανη και αποσβολωμένη τα όσα λαμβάνουν χώρα εντός της Νέας Δημοκρατίας.
Εδώ που φτάσαμε έχουμε μονάχα μια επιλογή. Να σοβαρευτούμε, διότι σε διαφορετική περίπτωση  θα μας ταιριάζει μονάχα μια φράση: “Εκεί που  κρεμούσαν τα άρματα οι Καπεταναίοι,  κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια”.

Και ο νοών νοείτω”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.