Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς ειδήσεις σήμερα Παρασκευή σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα

Δεν θα μεταδοθούν σήμερα ειδήσεις από κανένα μέσο ενημέρωσης και κυρίως από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, λόγω της εικοσιτετράωρης προειδοποιητικής απεργίας που από τις 6 π.μ. σήμερα Παρασκευή έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου, κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, μετά από συνεννόηση με την ΠΟΕΣΥ.

Η απεργία πραγματοποιείται εν μέσω της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα και η ομιλία του στην Βουλή, η επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου και η περιήγησή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης δεν θα καλυφθεί από κανέναν τηλεοπτικό σταθμό.
Η απεργία πραγματοποιείται:
-στην ΕΡΤ ΑΕ
-στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (στο πρακτορείο, στις ιστοσελίδες, στις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, στο ραδιόφωνο και στις εκδόσεις του)
-στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (στα γραφεία Τύπου υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και στα Γραφεία Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό)
-στο Κανάλι της Βουλής
-σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς
Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.
» Εκφράζει την αντίθεση του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο. Αντιθέτως αφήνει περιθώρια για νέο κύμα απολύσεων και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.
» Η ΕΣΗΕΑ υπεραμύνεται της δημοσιογραφικής λειτουργίας της ενημέρωσης με κανόνες δεοντολογίας και καλεί τον Κλάδο μαζί με την ελευθερία της έκφρασης να υπερασπισθεί τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και την αυτονομία των Ταμείων από την επιχειρούμενη νέα ανατροπή.

» Η ΕΣΗΕΑ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η οποία προηγήθηκε, παρουσίασε τις θέσεις της στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή, με το μέλος του Δ.Σ., που είχε ορισθεί. Στην αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ συμμετείχαν ακόμη δύο μέλη του Δ.Σ., καθώς και η Νομική Σύμβουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.