Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Άπλετο φως στην υπόθεση "Παπάφειο" ζητούν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δέκα εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση βιασμού ανήλικου στο Παπάφειο ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι υπήρξε συγκάλυψη με άνωθεν παρέμβαση.

«Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι υπήρξε παρέμβαση άνωθεν προκειμένου να 'κουκουλωθεί' αυτή η υπόθεση. Και βέβαια δεν αναφερόμαστε σε αυτό καθεαυτό το γεγονός ότι ήταν και οι δύο ανήλικοι, αλλά το τι γινόταν σε αυτό το ίδρυμα» είπε ο κ. Μηταφίδης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".
Στη ερώτηση, που τίθεται υπόψη των συναρμόδιων, για τη λειτουργία του "Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης", οι 19 βουλευτές αναφερόμενοι στο περαστικό, επισημαίνουν ότι ο 7χρονος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 13χρονο, μέσα στο ίδρυμα και καταγγέλλουν ότι παρά το γεγονός ότι το παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
Υπογραμμίζουν ότι ο 7χρονος έπεσε και δεύτερη φορά θύμα βιασμού, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη να ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο, ενώ έδωσε εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και υπόθαλψης εγκληματία, σε βάρος όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. Να σημειωθεί, ότι ο εκάστοτε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει και καθήκοντα προέδρου του Παπάφειου.
Στην ερώτηση από πόσο ψηλά υπήρξε παρέμβαση για τη συγκάλυψη της υπόθεσης, ο κ. Μηταφίδης είπε: "από παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται στη διοίκηση του ιδρύματος", χωρίς όμως να τους κατονομάσει, ενώ είπε ότι στις αρχές του άλλου μήνα θα πρέπει να αλλάξει η διοίκηση του ιδρύματος.

Την ερώτηση, υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Αντωνίου Χρήστος, Βάκη Φωτεινή, Βαρδάκης Σωκράτης, Γεννιά Γεωργία, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Δημητριάδης Δημήτριος, Εμμανουηλίδης Δημήτριος, Ζεϊμπέκ Χουσείν, Θηβαίος Νικόλαος, Θελερίτη Μαρία, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Μανιός Νικόλαος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Ουρσουζίδης Γεώργιος, Σαρακιώτης Ιωάννης, Σέλτσας Κωνσταντίνος και Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.