Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Κάποιες συστάσεις προς … υποψιασμένους

Διαβάζουμε στο κείμενο μιας…  «Ομάδας υποψιασμένων κατοίκων – Χωρίς παρωπίδες» ότι ο δήμαρχος Θερμαϊκού, «αισθάνεται ασφαλής διότι έχει ήπια αντιπολίτευση». Οι «υποψιασμένοι» μάλλον θα πρέπει να ζουν σε άλλο δήμο ή σε άλλη χώρα, και να μην έχουν παρακολουθήσει καμία από τις 30 περίπου συνεδριάσεις του παρόντος δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Διαφορετικά θα είχαν προσωπική αντίληψη για τις μεγάλες και μικρές «μάχες» που έδωσαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» όλο αυτό το διάστημα, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του Δήμου και των συνδημοτών μας, κόντρα πολλές φορές όχι μόνο απέναντι στη διοίκηση Μαυρομάτη, αλλά και στη μείζονα αντιπολίτευση που σε μεγάλα ζητήματα ταυτίστηκε μαζί της.
-Θα παρακολουθούσαν για παράδειγμα τους επιτυχημένους αγώνες της παράταξής μας, ώστε να μην απολεσθεί για το Δήμο η έκταση των 23,5 στρεμμάτων στον  Ποταμό Επανομής, κάτι που στο τέλος απέδωσε καρπούς.
 -Θα έβλεπαν τις προσπάθειές μας να μην ξεπουληθεί στους εργολάβους η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, με τους εργαζόμενους στο Δήμο να διαπιστώνουν τη συνεχή παρουσία μας δίπλα τους.
-Θα διαπίστωναν τις πρωτοβουλίες της «Συμπολιτείας» προκειμένου να υπάρχει καλύτερο κοινωνικό πρόσωπο από τη διοίκηση του δήμου, να αναπτυχθεί η παραμελημένη πολιτιστική δραστηριότητα, περιφρουρηθούν τα οικονομικά του δήμου με περιστολή δαπανών και αποφυγή άχρηστων πολυδάπανων μελετών, να αναβαθμιστεί ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων, να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια, να βρει ανταπόκριση ο αγώνας των τοπικών κοινωνιών κατά των κεραιών, τη βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας, την αποκατάσταση των υποδομών.
-Τέλος, θα μπορούσαν να εξακριβώσουν τις συνεχείς φορτικές πιέσεις της δημοτικής μας παράταξης, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους η αποχέτευση της Επανομής, να αντικατασταθούν οι καρκινογόνοι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης και πολλές ακόμη δραστηριότητές μας που θα απαιτούσαν πολύ χώρο για να απαριθμηθούν.
Είναι καλό πράγμα να κάνει κανείς κριτική, αρκεί αυτή να είναι καλόπιστη και δημιουργική και όχι να «ψάχνει ψύλλους στα άχυρα», τσουβαλιάζοντας όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού.

Επομένως, καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι «υποψιασμένοι» συνδημότες μας να έρθουν έστω σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να συστηθούν κιόλας για να ξέρουμε με ποιους συζητάμε και από κει και πέρα, να κουβεντιάσουμε τις όποιες ενστάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.