Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση των μαθητών για το AIDS

Πρόγραμμα   ειδικών παρουσιάσεων με σκοπό την ενημέρωση  των μαθητών της Γ΄ Λυκείου  για το AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ξεκινά από  αύριο στα  σχολεία  του Δήμου Θερμαϊκού. Πραγματοποιείται με  πρωτοβουλία  του Δήμου και  επικεφαλής το  δημοτικό σύμβουλο, πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής Υγείας, παθολόγο και διευθυντή του ΕΣΥ, Παναγιώτη Κολλάρα, σε συνεργασία με την Ελληνική  Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης  του AIDS, καθώς  και  με την έγκριση   του Υπουργείου  Παιδείας.

Οι παρουσιάσεις θα  γίνουν με σύγχρονες  και ολοκληρωμένες μεθόδους ενημέρωσης των μαθητών, απολύτως  προσαρμοσμένες στα παιδαγωγικά   πρότυπα. Κατά τη διάρκεια τους οι έφηβοι με τη βοήθεια θεατρικών δρώμενων και διαδραστικών μαθημάτων θα πληροφορηθούν  με εύληπτο και  κατανοητό τρόπο  για όλα  όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με  το AIDS και τα υπόλοιπα μεταδιδόμενα με την σεξουαλική επαφή νοσήματα, την προσωπική τους  προφύλαξη και τα μέτρα πρόληψης.

Η αρχή θα γίνει αύριο, 20 Ιανουαρίου, στις έντεκα το πρωί με τους μαθητές  της Γ΄ Λυκείου στο 2ο Λύκειο Περαίας. Θ’ ακολουθήσουν ανάλογες  παρουσιάσεις στις 22 Ιανουαρίου στο 1ο Λύκειο Περαίας, στις 24 Ιανουαρίου στο Λύκειο Ν. Μηχανιώνας και στις 26 Ιανουαρίου στο  Λύκειο Επανομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.