Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

«Μαθήματα Ιστορίας» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη: Μαθήματα Ιστορίας». Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τετάρτη απόγευμα, κατά τις ώρες 17.30 έως 19.30, σε αίθουσα διδασκαλίας του 41ου Δημοτικού Σχολείου (Ικτίνου 5).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα ιστορίας και πολιτιστικών θεμάτων. Υπεύθυνος για τη διδασκαλία και για το συντονισμό του προγράμματος είναι ο Σύμβουλος Φιλολόγων - Ιστορικός, Λάμπρος Τσακτσίρας,  που συμμετέχει εθελοντικά.
Στο νέο κύκλο μαθημάτων, που θα διαρκέσει για 12 εβδομάδες, από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 20 Απριλίου 2016, θα συμμετάσχουν 15 ενήλικοι πολίτες της Θεσσαλονίκης που θέλουν να γνωρίσουν τα ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία της πόλης και ισάριθμοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εξοικειωθούν με το σχεδιασμό σχετικών βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης. Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων ηλεκτρονικά, βάσει οδηγιών που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Για την επιλογή των μαθητών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων e-mail μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 841109 και 2310 841498.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.