Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Στον "ύπνο" πιάστηκε η Περιφέρεια με την κακοκαιρία

Αποκλεισμένοι οδηγοί όχι στα σύνορα αλλά..... στο Πλαγιάρι!
Στον ύπνο, πιάστηκε για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς με το ελάχιστο χιόνι που έπεσε τα ξημερώματα, πολλοί κεντρικοί δρόμοι της ανατολικής περιοχής της Θεσσαλονίκης έγιναν αδιάβατοι λόγω πάγου, εκατοντάδες οδηγοί αυτοκινήτων δεν μπόρεσαν να φτάσουν στις δουλειές τους ή αποκλείστηκαν για αρκετή ώρα, όχι σε απόμακρα σημεία του νομού, αλλά λίγα λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, στα υψώματα του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου.  

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση που έκανε στο facebook ο γνωστός δημοσιογράφος, Βασίλης Κοντογουλίδης, διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM-100: «Το πρωί ξυπνήσαμε με κέφι και ειπαμε επιτέλους άσπρη μέρα… Σε αυτή την κωλοχώρα που ζούμε όμως, δεν σε αφήνουν να χαρείς. Ούτε μια αλατιέρα στον δρόμο Πλαγιαρίου -  Τριλόφου. Αυτοκίνητα διπλωμένα, οδηγοί σε απόγνωση, παιδιά να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο, αφού τα λεωφορεία δεν μπόρεσαν να κινηθούν. Το απόλυτο χάος στο κυκλοφοριακό. Είμαι ηδη1,5 ώρα στο αυτοκίνητο και είμαι ακόμα στην περιοχή Βότση. Τρέλα κανονική.....»
Στην ίδια ταλαιπωρία , υποβλήθηκαν αρκετοί πολίτες που ξεκίνησαν το πρωί από τη Νέα Μηχανιώνα για να πάνε στις εργασίες τους από τον επαρχιακό δρόμο Μηχανιώνα-Πλαγιάρι. Όπως μας έλεγε κάποιος από τους διερχόμενους οδηγούς, υπήρχαν σε όλη αυτή τη διαδρομή πολλά αυτοκίνητα, δεξιά και αριστερά, που είχαν φύγει από το δρόμο. Ενώ όταν έφταναν στο Πλαγιάρι, ακινητοποιούνταν εκεί, καθώς το οδόστρωμα ήταν «τζάμι» από τον πάγο.
Όπως μας ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Θερμαϊκού, Γιώργος Φεστερίδης, αυτοκίνητα του δήμου έριξαν το πρωί αλατόνερο στο δρόμο από Πλαγιάρι προς Επανομή και στην περιοχή του Ραντάρ, όπου επίσης ήταν αδιάβατος ο δρόμος, καθώς επίσης σε κάποιους δρόμους της Επανομής (Γυμνάσιο, Άγιος Γεώργιος, κοιμητήρια).
Παρ’ όλα αυτά, υπήρχαν πάρα πολλοί δρόμοι σε όλο το δήμο Θερμαϊκού (Άνω Περαία, Άνω Νέοι Επιβάτες, Επανομή, Μεσημέρι κλπ) που ήταν αδιάβατοι, καθώς γλιστρούσαν επικίνδυνα. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που από καιρό τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ενημερωθεί ότι έρχεται κακοκαιρία, με χιονοπτώσεις και παγετούς και θα έπρεπε να είχαν κάνει έγκαιρα την κατάλληλη προετοιμασία.  

Σημειώνεται ότι ακόμη και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν υπήρχε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η παραμικρή αναφορά στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία και στα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.