Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

«Η Φυσική Μαγεύει» στη Θεσσαλονίκη

«Η Φυσική μαγεύει γιατί ερμηνεύει την καθημερινότητα με έναν τρόπο απλό, πειστικό που μας απαλλάσσει από στερεότυπα και προκαταλήψεις», εξηγεί ο καθηγητής Φυσικής και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Κώστας Βουρλιάς, προετοιμάζοντας τη βράβευση των μαθητών Δημοτικού που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Φυσικής .


Περιήγηση στον κόσμο της Φυσικής στο ΑΠΘ

Η…περιήγηση στον κόσμο της Φυσικής θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί της 23ης Ιανουαρίου, μέχρι και τις 2 το μεσημέρι στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπου μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου θα περπατήσουν στα μονοπάτια της Φυσικής Επιστήμης με τη βοήθεια διακεκριμένων Πανεπιστημιακών και δασκάλων της Φυσικής,
Παράλληλα , στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Φυσική Μαγεύει» στη Θεσσαλονίκη θα βραβευθούν οι 50 πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Φυσικής το 2015 . Ομιλητές της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις  23 Ιανουαρίου είναι οι καθηγητές Δημήτρης Μπαλής από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και Αργύρης Νικολαϊδης καθώς και οι σχολικοί σύμβουλοι Πάρης Παπαδόπουλος και Τάσος Μολοχίδης.

Μαθητές δημοτικού αριστεύουν στη Φυσική
Είναι δύσκολο να κάνεις τη Φυσική ένα ελκυστικό μάθημα  αν δε βάλεις τους μαθητές μέσα στο εργαστήριο για πειράματα. Στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για κάτι τέτοιο. Κι όμως η Φυσική είναι το μάθημα που μαγεύει γιατί εξηγεί με απλό τρόπο  την καθημερινότητα  γι αυτό και φέτος ήταν εξαιρετικά μεγάλος πανελλαδικά ο αριθμός των μαθητών Δημοτικού που διαγωνίστηκαν στη Φυσική (περίπου 1000 μαθητές πανελλαδικά), λένε οι εκπαιδευτικοί της ΕΕΦ που συμμετέχουν στις δράσεις  «Η Φυσική Μαγεύει» που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

«Αυτή είναι μια από τις βασικές κατευθύνσεις του επιστημονικού σωματείου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. «Στόχος μας είναι να γίνει η Φυσική το αγαπημένο μάθημα των μαθητών», εξηγεί ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ Παναγιώτης Φιλντίσης, προαναγγέλλοντας ποικίλες δράσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας μέσα στο 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.