Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες που αποφάσισαν να εντείνουν τους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα, με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. μέχρι της 2 μ.μ. αλλά και από τις 7 μέχρι τις 9 μ.μ, ενώ πραγματοποιούν νέα σύσκεψη την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο».

Κοινό διεκδικητικό πλαίσιο
 Στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών των 30 -όπως τελικά καταμετρήθηκαν- μπλόκων απ' όλη τη χώρα, που μετείχαν σήμερα στη σύσκεψη των Τεμπών, ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωσή της, ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης.
Προς την κατεύθυνση αυτή και επειδή ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η δημιουργία μπλόκων σε διάφορες περιοχές, ορίστηκε και νέα συνάντηση των εκπροσώπων όλων των μπλόκων την ερχόμενη Τρίτη 26 του μηνός στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τότε, όπως ανέφερε, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να τους συναντήσει.
Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, σκληραίνοντας τη στάση τους αποφάσισαν την Κυριακή και τη Δευτέρα να εντείνουν τους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. μέχρι της 2 μ.μ. αλλά και από τις 7 μέχρι τις 9μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.