Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Απεργούν οι δημοσιογράφοι την Πέμπτη για το Ασφαλιστικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κήρυξε 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα της περιοχής ευθύνης της, αντιδρώντας στις κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό.

Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016 και λήγει στις 06.00 της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου. Συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος διεκδικεί την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους. Όπως επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα σε συνεδρίαση των Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών, υπό την ΠΟΕΣΥ, είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ τα αιτήματά της απεργιακής κινητοποίησης είναι:
·         Η διατήρηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
·         Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.