Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Κλειστά σήμερα λόγω απεργίας τα ΚΕΠ όλης της χώρας

Κλειστά, θα μείνουν σήμερα Τετάρτη τα ΚΕΠ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας την επίλυση των άλυτων εδώ και χρόνια προβλημάτων τους.

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ αναφέρουν:
«Έχουμε κατά επανάληψη τονίσει την έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού που παρατηρείται στον κλάδο μας ο οποίος ολοένα και φορτώνεται με μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αδυνατώντας να φέρει εις πέρας τον αρχικό του ρόλο. Να αποτελεί δηλαδή το πρότυπο της Δημόσιας Διοίκησης. Φαινόμενα όπως η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, που μάλιστα ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα οποία παρατηρούνται αυτό το διάστημα με την εισαγωγή των αποκλειστικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σίγουρα δεν προάγουν τα θεσμό.
Ο υποτιθέμενος προγραμματισμός των διαδικασιών έχει μείνει για άλλη μια φορά μόνο στη θεωρία. Ένα πάγιο και πέρα για πέρα δίκαιο αίτημά μας, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας. Κινδυνεύει από το άρθρο 11 του ν. 3429/2005 (Α΄ 314), όπου στο τέλος της παραγράφου και εντός παρενθέσεως αναφέρει: «(αποκλειομένων σε κάθε περίπτωση των συμβάσεων μίσθωσης έργου)».
Και σα να μην έφθανε αυτό το άρθρο 26 του ίδιου νόμου αναφέρει «Στην περίπτωση που έχει κατατεθεί αίτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας που δεν αναγνωριζόταν με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο αλλά αναγνωρίζεται πλέον με το ισχύον (π.χ. αναγνώριση προϋπηρεσίας σε ΝΠΙΔ για υπάλληλο του Δημοσίου), τότε θα πρέπει η αίτηση αναγνώρισης να υποβληθεί εκ νέου μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου και τα σχετικά οικονομικά αποτελέσματα θα ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της εν λόγω αίτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.