Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο χιτλερίσκος Σόϊμπλε και η στάση Τσίπρα στο Νταβός

Κανονικά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να πετάξει στα μούτρα του χιτλερίσκου Σόϊμπλε την κατάλληλη απάντηση, όταν ο συστηματικά προκλητικός και αλαζόνας, Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, εκστόμισε τη φράση «it’s the implementation, stupid» («είναι η εφαρμογή, ανόητε»).
Είπαμε όμως: Μπροστά στο στόχο να πετύχει η όποια ελληνική κυβέρνηση καλύτερα αποτελέσματα για τη χώρα και την ελάφρυνση του λαού της από τα δυσβάσταχτα βάρη της κρίσης, ορισμένες φορές αναγκάζεται να καταπιεί πράγματα που δεν της ταιριάζουν και να κάνει, όπως λέει ο λαός «τουμπεκί ψιλοκομμένο». Αυτά δυστυχώς έχει η διπλωματία.
Ξεστομίζοντας τα λόγια αυτά, ο αθεράπευτα εχθρός της λογικής κ.Σόϊμπλε, δεν πρόσβαλε μόνο τον Τσίπρα, αλλά έδειξε και τα αισθήματα πλήρους απαξίωσης που τρέφει προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Αλλά, ενδεχομένως, αποκαλύπτει και την πρόθεσή του να επαναφέρει στο τραπέζι τα σενάρια περί  Grexit,  προκειμένου να ξεμπερδεύει δια παντός με την Ελλάδα.
Ενδεικτικό των μεθοδεύσεων αυτών του Σόιμπλε στο Νταβός, αποτελεί και το εξίσου απαξιωτικό σχόλιο της Die Welt ότι: «Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης», έγραψε η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όμως αυτό που εννοούσε ήταν περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».

Είναι στο χέρι όλων μας, στο χέρι όλων των Ελλήνων να μην αφήσουμε να περάσουν οι επιδιώξεις αυτές. Και στις προκλήσεις εχθρών της χώρας, όπως ο αμετανόητος Γερμανός υπουργός, ο περήφανος λαός μας ξέρει να δίνει πάντα την κατάλληλη απάντηση.
Σαν απάντηση σε όλες αυτές τις γερμανικές ηλιθιότητες, να πούμε ότι μας εκφράζει απόλυτα το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.