Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Εμβολιασμό κατά της γρίπης συνιστούν οι γιατροί

Σε μόλις ένα μήνα έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι στη χώρα
Σε έξαρση,  βρίσκονται τα κρούσματα γρίπης στη χώρα, καθώς σε ένα μόλις ένα μήνα βρήκαν το θάνατο 13 άνθρωποι. Εμβολιασμό ακόμη και τώρα, συνιστούν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μέσα σε έναν μήνα 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης ΑΗ1Ν1, ενώ τέσσερα ανήλικα παιδιά εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές, ανάμεσά τους κι ένα μωρό 9 μηνών που από τις 17 Ιανουαρίου δίνει μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού».
Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και ένας 42χρονος νοσηλευτής του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Συνολικά, 60 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 55 έτη, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί, νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας.
Σύμφωνα με το Mega, τα μισά από τα παραπάνω περιστατικά έχουν εκδηλωθεί την τελευταία εβδομάδα και καθώς μόνο το 3% αυτών αφορά σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί, οι επιστήμονες συνιστούν εμβολιασμό ακόμη και τώρα σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας ή με επιβαρυμένη υγεία.
Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς επιπλοκές, ωστόσο αν εμφανίσουν συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, έντονο βήχα και πόνο στα οστά ή στο κεφάλι, θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση να απευθυνθούν στον γιατρό για να είναι απόλυτα ασφαλείς.
Οι γιατροί συμβουλεύουν επίσης όσους εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης να ακολουθούν τις οδηγίες για συχνό πλύσιμο χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος και αποφυγή πολυσύχναστων σημείων, για την προφύλαξη όλων μας από τον ιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.