Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Επίθεση αδέσποτων σκυλιών κατά περαστικού στο στρατόπεδο Κόδρα

Αδέσποτα στο παράνομο "κυνοκομείο" του πρώην στρατοπέδου Κόδρα
Αδέσποτα σκυλιά, που  φιλοξενούνται στο «κυνοκομείο» το οποίο λειτουργεί παράνομα μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, επιτέθηκαν σε κάτοικο της Καλαμαριάς, που βάδιζε αμέριμνος μέσα στο χώρο.

Τα αδέσποτα, έσκισαν τα ρούχα του ανθρώπου και του προκάλεσαν πληγές στα πόδια. Το θύμα, Α.Χ., ηλικίας 65 ετών, συνταξιούχος, κάτοικος του κέντρου της Καλαμαριάς, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Τα σκυλιά αυτά, φιλοξενούνται στο «παράνομο κυνοκομείο», που λειτουργεί με την ανοχή της δημοτικής αρχής μέσα στο Κόδρα και στεγάζεται, παρά την αντίθεση των αρχών, σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο.
Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς είχε καταγγείλει επανειλημμένα την κατάσταση αυτή.
Οι συνεχείς έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη λειτουργία αυτού του κυνοκομείου, η αρνητική δημοσιότητα, τα έγγραφα και οι επιστολές των αρμόδιων υπηρεσιών, κατά παράδοξο τρόπο μέχρι σήμερα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. Το αντίθετο συμβαίνει μάλιστα.
Οι επισκέπτες εξακολουθούν δέχονται επιθέσεις από τα εξαγριωμένα άτυχα ζώα, τα οποία προκαλούν φόβο και τρόμο στην περιοχή και κανένας δεν τολμάει να πλησιάσει στο σημείο.
Και τις  δύο φορές που επισκέφτηκε κλιμάκιο της ΡΕΚΚ το χώρο (14 Δεκεμβρίου και 9 Ιανουαρίου 2016) για να καταγράψει προβλήματα, τα «φιλοξενούμενα» σκυλιά, στο χώρο του «κυνοκομείου»,  ήταν μόνα τους, χωρίς την παρουσία αυτού που εμφανίζεται ως  «υπεύθυνος» και αλυχτούσαν συνέχεια, ορμώντας στα σύρματα της περίφραξης.
Η ΡΕΚΚ με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της Καλαμαριάς για αδιαφορία και συγκάλυψη αυτής της κατάστασης και ζητά την άμεση επέμβαση των αρχών για τη σφράγιση του κυνοκομείου και την απομάκρυνση των άτυχων ζώων.

Στις επόμενες ημέρες, με βάση τα στοιχεία, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί, θα κατατεθεί μήνυση από τον επικεφαλής της ΡΕΚΚ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την πρωτοφανή υποβάθμιση περιβάλλοντος και για το καθεστώς πλήρους «ανομίας» και «ασυδοσίας», που επικρατεί στο χώρο του πρώην στρατοπέδου  Κόδρα, με σκοπό την ενεργοποίηση της εισαγγελικής αρχής, στην κατεύθυνση της προστασίας του χώρου ως ιστορικού-αρχαιολογικού τόπου και ως άλσους-πάρκου καθώς και όλων των κτισμάτων, που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.